HAZİRAN 2017 - 352. SAYI
Yayın Yönetmeninden
Ertuğrul ÖZÜAYDIN

KONUŞ, YAZ, ANLAT

Toplumsal ilişkiler düzleminde en önemli öğelerden biri dildir diyebiliriz. Bir şeyi açıklamak, vurgulamak, aktarmak için dilin sınırsız gücünü kullanırız. Kimi zaman da düşüncelerimizi, duygularımızı eylem ve edimlerimizin katkısıyla aktarırız. İnce bir gülüş, nazikçe yol gösterme, ağırbaşlı bir duruş, arzulu bir bakışla son derece yerinde ve duruma göre yararlı bir anlatım yolunu seçmiş olabiliriz. Bu türden yönelimle niyetimiz nedir bunu bildiririz. Beden dili dediğimiz sessiz anlatım yolunun etkili bir tutum olduğunu söylemeliyim. Yalın ve doğru bir çabadır. Öyle ki çokları aralarında böylesi özel dil bile geliştirmiştir. Anlayana keskin bir bakış çok şey anlatır. Bir sıkıntı varsa, karşındaki söylenmek isteneni anlamamışsa ortalık karışabilir. Böylesine yanlış anlaşılmaların önüne geçmek içinse sözlü anlatım büyük önem taşımaktadır.

Yazının tümü için tıklayınız: Yayın Yönetmeninden

Konuş, Yaz, Anlat / Ertuğrul ÖZÜAYDIN

Arkadaş / Ali PÜSKÜLLÜOĞLU

Türkçede Ne Önek Olabilir Ne de İçek / Ömer DEMİRCAN