BEŞİR GÖĞÜŞ'Ü ÖZLEMLE ANIYORUZ
Derneğimizin kurucu üyesi, Terim Kolu Başkanı, Yazar, Eğitimci, Dilci Beşir Göğüş'ü, 17 Ağustos 1999'daki Yalova depreminde eşi Cemile Göğüş ve kızı Sezen'le birlikte yitirmiştik.

Beşir Göğüş, Türkçenin bilim ve eğitim dili olarak gelişmesine büyük katkı sağlayan, Atatürk'ün başlattığı Dil Devrimine inanan ve emek veren bir dilciydi. O, ödünsüz bir cumhuriyet öğretmeniydi, kalemini özgürce kullanan bir yazardı. Türkçenin eğitimi ve öğretimi alanındaki yapıtlarıyla birçok kuşak Türkçeyi doğru öğrendi. Türk Dil Kurumu'nun kapatılmasından sonra çalışmalarını Dil Derneği'nde sürdüren Beşir Göğüş, ulusal kimliğimizin anadilimizle özdeş olduğunu bilen ve bunu Türkçenin öğretimi alanında
uygulayan dilcilerdendi.

Beşir Göğüş'ü, Cemile Göğüş'ü, Sezen Göğüş'ü hiç unutmadık; saygıyla, özlemle anıyoruz.

Beşir Göğüş'ü bu yıl da gömütü başında anacağız. 17 Ağustos 2017 Perşembe günü, saat 12.00'de Dil Derneğinin önünden kalkacak araçla Gölbaşı Gömütlüğüne gideceğiz.

Beşir Göğüş'ün dostlarına ve üyelerimize duyururuz.