DİL DEVRİMİNİN 85. YILINI KUTLUYORUZ

Bu yıl 30'uncu yılında olan Dil Derneği, Ankara'da Çankaya Belediyesi; İstanbul'da Avcılar ve Bakırköy Belediyeleri; İzmir'de Konak ve Karşıyaka Belediyeleri; Bursa'da Nilüfer Belediyesiyle birlikte ve Bodrum'da 85. Dil Bayramını, Harf Devriminin 89'uncuSöylev'in de 90'ıncı yılını kutlayacaktır.

85. Dil Bayramı için ilk tören, 23 Eylül 2017'de Avcılar Belediyesi Dil Derneği işbirliğiyle İstanbul'da yapılacaktır. 85. Dil Bayramı 26 Eylülde Çankaya Belediyesi Dil Derneği işbirliğiyle Ankara'da; aynı gün Konak ve Karşıyaka Belediyeleri ile birlikte İzmir'de; 27 Eylül 2017'de de Nilüfer Belediyesiyle Bursa'da, 25 Eylül 2017'de Bodrum'da kutlanacaktır.

85. Yıl Onur Ödülleri

85. Yıl Onur Ödülleri, 23 Eylülde Avcılar Belediyesi ile yapılacak törende Oya Adalı, Bedri Baykam, Feyza Hepçilingirler, Nazan Moroğlu, Fatih Portakal ve Kırmızı Kedi Yayınevi'ne; 26 Eylül 2017 Salı günü Çankaya Belediyesi ile yapılacak törende de Gökhan Adalı, Kâmil Özdemir, Yaşar Seyman, Alper Taşdelen, İlhan Taşcı, Gökçin Yalçın ve Erkan Yücel'e sunulacaktır.

CHP Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu 2017 Türkçe Onur Ödülleri

26 Eylül 2017 Salı günü Ankara'daki törende Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu 2017 Türkçe Onur Ödülleri de Filiz Ali, Ahmet Say ve Genco Erkal'a sunulacaktır.

Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü

Her Dil Bayramında sahibini bulan Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü öykü dalında açılmıştı, ancak bu yıl Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü verilemeyecektir. "Dil Derneği'nin amacına uygunluk, Türkçenin yaratıcı olanaklarını kullanmadaki başarı, yazınsal duyarlık ve değer" aranan ödüle dokuz yapıt aday olmuş; seçici kurul bu yıl ödül vermemeyi kararlaştırmıştır.

Söylev'in 90. yılı için ilk tören 14 Ekimde İstanbul Bakırköy Belediyesi ile yapılacak. Söylev'in 90. yılı 16 Ekimde Nilüfer Belediyesiyle Bursa'da; 20 Ekimde de Çankaya Belediyesiyle Ankara'da kutlanacak. Harf Devriminin 89. yılı ise 1 Kasım 2017'de Ankara'da Çankaya Belediyesi ve Bursa'da Nilüfer Belediyesiyle yapılacak törenlerle kutlanacaktır.

"Özgürleşen Dille Özgür Düşünce"nin anabaşlık olarak saptandığı 85. Dil Bayramı izlenceleri özenle hazırlanmıştır. Dilseverler http://www.dildernegi.org.tr adresinden ayrıntılı bilgi alabilirler. Atatürk'e ve anıtlarına sözlü, yazılı, palalı saldırıların ve saygısızlığın tırmandığı günümüzde dilseverler, bütün törenlere çağrılıdır.

Saygılarımızla.

Dil Derneği Yönetim Kurulu Başkanı