2017 Yılı Ödülü Adem Göktaş'ın

5 Aralık 2006’da yitirdiğimiz değerli Yazar-Ozan-Gazeteci-Fotoğraf Sanatçısı Gürhan Uçkan’ın kişiliğini, düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmanın yanı sıra genç kuşakların dil duyarlılığını artırmak, yazınsal becerilerini değerlendirmek amacıyla Dil Derneği ile İsveç Atatürkçü Düşünce Derneğinin, üniversite gençliği arasında düzenlediği Dil Derneği Gürhan Uçkan Şiir Ödülünü, 2017 yılında, oybirliğiyle Adem Göktaş kazandı.

Çiğdem Sezer, Işık Kansu, Ergül Çetin, Ertuğrul Özüaydın, Nazım Mutlu ile Günay Güner’den oluşan seçici kurul ödülün gerekçesi olarak; Adem Göktaş’ın şiirlerinin yaşamla güçlü bağı, imge ve çağrışım varsıllığı, özgünlüğü, derin yapısı, söyleyiş buluşları, çağdaş ve tarihsel birikime dayanmasını gösterdi.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı katkılarıyla And Sanat’ta 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü yapılan ödül töreni Dil Derneği Genel Yazmanı Figen Çakmakoğlu’nun sunumuyla gerçekleşti.

Dil Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nermin Küçükceylan’ın açış konuşmasından sonra, törene katılamayan İsveç Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Sönmez’in mesajı okundu.

Burak Can Er piyano, Duru Yavşan gitar dinletisi sundu.

2000’lerin Şiiri başlıklı açıkoturumu Prof. Dr. Sinan Sönmez yönetti. Konuşmacılar Hilal Karahan, Vural Bahadır Bayrıl ve Ertuğrul Özüaydın oldu.

Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel’in de katıldığı törende yanımızda olan ÇYDD Ankara Şubesi Başkanı Ayfer Yüksel’e ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

• Sevgi Özel, Adem Göktaş ve Remzi İnanç
  • Figen Çakmakoğlu