Prof. Dr. Şerafettin Turan Ödülü
        15 Ekim 2015’te yitirdiğimiz, yaşamı boyunca Türkçeye, kültür ve devrim tarihine, gençlerin yetişmesine emek veren, Dil Derneği’nin onursal başkanı Prof. Dr. Şerafettin Turan’ın kişiliğini, düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmanın yanı sıra genç kuşakların dile ve toplumsal yaşama duyarlılığını artırmak, yazınsal becerilerini değerlendirmek amacıyla yükseköğrenim gençliği arasında Dil Derneği Prof. Dr. Şerafettin Turan Yarışması adıyla bir düşünyazı (makale) yarışması düzenlemiştir.

Ödül, 3 Mart 1924’te kabul edilen (Hilafetin Kaldırılması; Şer’iye ve Evkaf Vekâletinin Kaldırılması; Eğitim ve Öğretim Birliği) Devrim Yasalarının 96. yıldönümü için Mart 2020’de yapılacak olan törende verilecektir.