2008 Yılı Ödülü Merih Günay'ın

Merih Günay

Ömer Asım Aksoy’un düşüncelerini gelecek kuşaklara aktarmak için Dil Derneği’nin Aksoy Ailesiyle birlikte düzenlediği Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü, 2008'de öykü dalında açıldı. Ödüle birçok yapıt aday oldu.

Füruzan, Hidayet Karakuş, Zekeriya Kaya ve Sevgi Özel’den oluşan Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü seçici kurulu ödülü, Martıların Düğünü adlı öykü kitabıyla Merih Günay’a vermeyi kararlaştırdı.

Martıların Düğünü, 1969 doğumlu Merih Günay’ın ikinci kitabı. Günay’ın dergilerde yayımlanmış, ödüllendirilmiş birçok öyküsü bulunuyor.

Ömer Asım Aksoy'un 2008 yılı içinde yitirdiğimiz çocukları Prof. Dr. Suat Aksoy ile Şevket Süreyya Aksoy'un da anıldığı 26 Eylül 2008'deki 76. Dil Bayramı töreninde ödül, Merih Günay'a ulaştırılmak üzere Süha Aksoy tarafından Sevgi Özel'e verildi.