DİL DERNEĞİ İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 87. DİL BAYRAMINI 16. İZMİR TÜRKÇE GÜNLERİ İLE KUTLADI

İzmir Konak’ta Dil Bayramı ve 16. İzmir Türkçe Günleri

Konak Belediyesi ile Dil Derneği İzmir Temsilciliğinin birlikte hazırladığı 26-27-28 Eylül 2019 günlerinde gerçekleşen "87. Dil Bayramı" kutlaması coşkusu okullarla, öğrenci ve öğretmenlerle, yurtsever İzmir halkının katılımıyla çoğaldı.

Dil Bayramı, 26 Eylül 2019 Perşembe günü, "Türkçe Taşı"nda öğrencilerin (Çakabey Koleji, Çamlaraltı Koleji, Tanı Koleji öğrenci ve öğretmenlerinin katılımı ve etkinlikleriyle), Dil Derneği üyeleri, yazarlar, aydınlar, İzmir halkının katılımıyla; Gürsel Gezen, Efdal Sevinçli, Düriye Ayyıldız’ın konuşmalarıyla, Moris Karmona, Cem Seyhun Ünbay'ın okuduğu şiirlerle kutlandı.

27 Eylül Cuma günü Konak Türkan Saylan Kültür Merkezinde Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un katılımı ve konuşmalarıyla Türkçeye Emek Ödülleri yazar Hidayet Sayın ve Şadan Gökovalı'ya sunuldu.

Kuşadası’nda Dil Bayramı

28 Eylül günü ise Kuşadası (Kegev-Kuakmer) F.Özer Arabul Kültür Merkezinde öğrenci, öğretmen, Kuşadası halkının katılımıyla “Türkçenin Işığında” söyleşisi gerçekleştirildi. Özel Ü. Naci Akdoğan Koleji öğrencilerinin seslenişleriyle başlayan etkinlik, Dil Derneği İzmir Temsilcisi Gürsel Gezen’in yönettiği Hidayet Karakuş, Habib Bektaş, Sevgi Özel’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşi ile sürdü.

• DilBayramı2019_İzmir
  • DilBayramı2019_Kuşadası