Kerim Afşar Ödülü Katılım Koşulları

“Dil Derneği Kerim Afşar Ödülü”, 26 Eylül 2003’te, 71. Dil Bayramı’nda yitirdiğimiz,Dil Devriminin ödünsüz savunucusu Kerim Afşar’ın Türk tiyatrosuna verdiği emeği ve sanatçı kimliğini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenmiştir. Kerim Afşar’ın eşi Leyla Afşar’la Dil Derneği’nin birlikte düzenlediği ödül,  “oyun yazarları”nı özendirmek için 26 Eylül 2014’te bir “oyun”a verilecektir.

Ödüle Katılma Koşulları

1)Yazarlar konu seçiminde özgürdür.

2) Ödüle aday olacak yapıtta Türkçenin yaratıcı olanaklarını kullanmadaki başarı yanında, yazınsal duyarlık, sanatsal değer aranacaktır.

3) Ödüle, 1 Ocak 2013 ile 30 Haziran 2014 arasında ilk baskısı yayımlanmış bir yapıt ile yayımlanmamış dosya aday olabilir.

4) Yayımlanmış yapıtla başvuran yazar ya da yayınevi, yapıtta birden çok oyun varsa, içindeki hangi oyunun aday olduğunu bildirecektir.

5) Yayımlanmış yapıtın ya da dosyanın altısı, yazarın başvuru dilekçesiyle birlikte yazarın kendisince ya da yayınevince, Dil Derneği’ne (Konur Sok. 34/4 Kızılay-Ankara) gönderilecektir.

6) Yazarın, yaşamöyküsünü göndermesi zorunludur.

7) Ödüle son başvuru tarihi 5 Temmuz 2014’tür.

8) Ödül, 1.000 TL olarak belirlenmiştir.

9) Ödül, tek bir oyuna verilecek, bölüştürülmeyecektir.

10) Ödüle, her yazar tek bir oyunla aday olabilir.

11) Ödül töreni, 26 Eylül 2014’teki, 82. Dil Bayramında yapılacaktır.

12)  Seçici kurul, Ahmet Levendoğlu, Üstün Akmen, Gülşen Karakadıoğlu, Zeynep Kaçar ve Leyla Afşar'dan oluşmaktadır.

13)  Dil Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ödüle aday olamazlar.