"DİL-EKİN SÖYLEŞİSİ"NDE BULUŞUYORUZ

Her ayın son perşembesinde dilseverleri, üyelerimizi, derneğimizde düzenlediğimiz "Dil-Ekin Söyleşileri"nde sanatçılarla, bilimcilerle, aydınlanmacılarla buluşturmayı sürdürüyoruz.

Bu  ayki konuğumuz Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. CELAL ABDİ GÜZER.
      Prof. Güzer, "Kültürel Bir Dil Olarak Sanat ve Mimarlık" başlığıyla konuşacak. Söyleşinin hepimiz için aydınlatıcı olacağına inanıyoruz.

PROF. DR. CELAL ABDİ GÜZER: " Kültürel Bir Dil Olarak Sanat ve Mimarlık"

1982'de ODTÜ'yü bitirmiş; İngilter'de, Newcastle Upon Tyne Üniversitesi'nde mimarlık eleştirisi üzerine doktora araştırmaları yapmış ve ders vermiştir. Orta Doğu Teknik Üniversitesinde araştırmalarını sürdürmektedir.
     Güzer'in kuram, eleştiri ve tasarım odaklı pek çok ulusal ve uluslararası yayını vardır. Çeşitli yarışmalarda seçici kurul üyeliği yapan Güzer, dördü birincilik olmak üzere çok sayıda derece ve ödül sahibidir.
     2013 Uluslararası Antalya Mimarlık Bienalinin küratörü olan Güzer'in araştırma konuları arasında mimarlık eleştirisi, çağdaş mimarlık uygulama ve kavramları, konut ve toplukonut, kentsel dönüşüm ve sürdürülebilirlik gibi konular yer almaktadır.

Sanata, bilime, ekine, aydınlanmaya gönül verenleri, Dil Derneği dostlarını söyleşimize bekliyoruz.
Gün:  26 Şubat 2015 Perşembe
Saat: 18.00
Yer:  Dil Derneği (Konur Sok. 34/4 Kızılay-Ankara)