ÜYELERİMİZE, DİLSEVERLERE ÇAĞRI

Sayı: 17                                                                                                                                      29 Şubat 2016

Değerli Üyelerimiz,

Sevgili Dilseverler,

Derneğimiz 22 Nisanda 29. yaşına girecek. Yaklaşık otuz yıldır gönüllü birliktelikle Dil Derneği’ni yaşatıyoruz. Dinci/ırkçı gericilik çirkin oyunlarla, kuyruklu yalanlarla laik cumhuriyetimize saldırıyor. Atatürk’le, Türk Devrimiyle hesaplaşma, çıkar odaklı eylemlere dönüştü. “Yurtta barış, dünyada barış” ilkemiz gibi hak ve özgürlüklerimiz de yara aldı.

Ne yaşarsak yaşayalım, öfkeye yenilmeyeceğiz. Aklın ipini koparan dinci ırkçı gericilik ne denli çirkinleşse, “Dünya düşse peşimize/Yer sarsılsa yerinden” hiçbirimiz Atatürkçü düşünceden, devrimlerden, laik cumhuriyetten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Yurttaşlık bilinciyle savaşım gücünü Atatürk’ten alıyoruz, usun öncülüğündeki bilimsel bilgiden başka doğru tanımıyoruz. Derneğimiz de ülkemiz de zor günler yaşıyor. Bu zor dönemi tıpkı Mustafa Kemaller gibi ayağa kalkarak aşacağız.

Bu seslenişimizi yine bir çığlık olarak değerlendirebilirsiniz. Üyelerimiz ödentilerini hemen ödeyerek, olanakları ölçüsünde bağış yaparak içine girdiğimiz darboğazı aşmamızı sağlayabilir. Dilseverler bağışlarıyla omuz verebilir. Bağış yapacak kurumlara, kamu yararına dernek olduğumuzu anımsatmak isteriz.

Atatürk Türkiyesini, ortak dilimiz Türkçeyi karartma eylemini hızlandıran karşıdevrime direneceğiz. Direniş çağrımıza üyelerimizin ve dilseverlerin ivedilikle karşılık vereceğini biliyoruz.

En içten saygılarımızla.

Dil Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
                                                                                                        Sevgi Özel

Banka ve Posta Çeki Hesapları:
T. İş Bankası: Mithatpaşa Şubesi, (4228) 625744 (TL)
           IBAN: TR 160006400000142280625744

T. İş Bankası: Mithatpaşa Şubesi, (4228) 3281487 (Euro)
           IBAN: TR 330006400000242283281487

Garanti Bankası: Meşrutiyet Şubesi, (528) 6299783 (TL)
           IBAN: TR 970006200052800006299783

TC Ziraat Bankası, Ankara, Akay Şubesi, (0760) 63986537-5001 (TL)
           IBAN: TR 340001000760639865375001