BAĞIMSIZLIK YÜRÜYÜŞÜNÜN 95. YILI KUTLU OLSUN!
     Özgür, bağımsız, laik Türkiye için görkemli yürüyüş 19 Mayıs 1919'da başladı; 95 yıl sonra, bugün de devrimcilerimizin ardından kararlılıkla yürüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, dün olduğu gibi bugün de önderimizdir; sonsuza dek öyle olacaktır!
     Öyle bir dönemden geçiyoruz ki aynı ülkede yaşayıp aynı havayı solusak da ortak çıkarlar için ortak akıl üretemeyecek duruma getirildik; yönetenlerle yönetilenler aynı dili konuşamıyor... Acılarımız, üzüntülerimiz katlanarak artıyor; ama yılmıyoruz. Bizler, Kurtuluş Savaşını, Kuvayımilliye ruhuyla kazananların çocuklarıyız, ardıllarıyız. Onlar gibi başı dik, alnı açık yürümeyi sürdüreceğiz.
     Yurttaşlık bilincimizi çiğnetmeden, ulusal sınırlar içinde özgürce yaşamak; ülkenin zenginliklerinden hakça pay almak; eğitim, sağlık ve adalet kurumlarında eşit olmak; ortak dille doğru iletişim kurmak; fırsatları kaçırmayan yayılmacı ile içerdeki işbirlikçisinin oyunlarını bozmak için kenetleneceğiz.
     Ulusun ortak dilini, ortak değerlerini, ekmeğini, bezini, şekerini yok edenlere; bilincinin ve topraklarının zehirlenmesine göz yumanlara; laikliği ve ulusal değerleri sömürenlere; inanç ve köken farkından çıkar sağlayanlara; yayılmacıya yeni kapılar açanlara Mustafa Kemaller gibi karşı duracağız!
     Mustafa Kemal’in ve Türk Devriminin unutturulmaya çalışıldığı; eğitim birliği ilkesinin yok edildiği; eğitimin dinselleştirildiği; usun, bilimin ve sanatın baskı altına alındığı; bilim ve sanat insanlarının aşağılandığı; dinselliğin ağır bastığı söz ve eylemlerin yoğunlaştığı; düşünce özgürlüğünün kısıtlandığı; üniversite ve yargının siyasallaştığı; devrimci ruh taşıyan ulusalcıların suçlandığı bir dönemde, her şeye karşın 19 Mayısı devrimci coşkumuzla kutluyoruz.
     Hiç kimse laik Türkiye için çalışmak ve savaşım vermekten bizleri alıkoyamaz! Hiç kimse TC’yi silemez! Hiç kimse laik cumhuriyetin yurttaşlarını, inancı kullanan iktidarların “kulu” yapamaz! 95 yıl önce olduğu gibi, bu 19 Mayısta da Türk ulusu, özgür ve bağımsız Türkiye için direnecek, büyük yürüyüşünü sürdürecektir!
     Bütün gençlerimizin, devrimci ruhla genç kalan yurttaşlarımızın, ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!
                                                                                                            Dil Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
                                                                                                                                  Sevgi Özel