22. ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASINDAYIZ
22. Adalet ve Demokrasi Haftası24 Ocak 1993'te öldürülen Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990'da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy'un ölüm yıldönümlerini belirleyen 24-31 Ocak günleri arasında gerçekleştirilen Adalet ve Demokrasi Haftasına bu yıl, derneğimizin de aralarında olduğu Okuryazarlık Çalıştayının bileşenlerince düzenlenen etkinlikle katılıyoruz.
Okuryazarlık Çalıştayı Söyleşi Öbeğini oluşturan ÇYDD Ankara Şubesinin gençleri, Haziran-Ekim 2014 boyunca yaptıkları "okuryazarlık ve demokrasi" konulu sokak söyleşilerinden derledikleri filmi ve deneyimlerini, 28 Ocak 2015 Çarşamba günü, saat 18.00'de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde düzenlenecek Bir Film Çektik: Okuryazar(mış)ız! başlıklı söyleşili film gösterimiyle aktaracaklar.
Gençlerin etkinlik duyurusu, çalıştayın bilgisunar sitesinde yer almaktadır. Duyuruya erişmek için tıklayınız: Bir Film Çektik Okuryazar(mış)ız!
* * *
Üyelerimizi, dilseverleri, yurtseverleri, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfının öncülüğünde, pek çok demokratik kitle örgütünün katkısıyla, 24-31 Ocak 2015 arasında gerçekleştirilecek 22. Adalet ve Demokrasi Haftası etkinliklerine katılmaya çağırıyoruz.

Uğur Mumcu'yu, Muammer Aksoy'u, Bahriye Üçok'u, Ahmet Taner Kışlalı'yı ve düşündüğü için öldürülen; canı pahasına adalet ve demokrasi savaşımı veren bütün aydınları saygıyla anıyoruz!
* * *
22. Adalet ve Demokrasi Haftası'nın izlencesine Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nın bilgisunar sitesinden erişilebilir.