DİL-EKİN SÖYLEŞİMİZİ SİZE AYIRDIK

Bu ay Dil-Ekin Söyleşimizin konuğu yok… Üyelerimiz, Çağdaş Türk Dili’nin yazarlarıyla okurları, dilseverler... Kürsü sizin… Küçük salonumuzu, aynı amaç için çarpan yüreklerimiz genişletecek… Derneğimizin kuruluşunun 28., Çağdaş Türk Dili’nin 27. yılını 30 Nisan 2015 Perşembe günü, gönüllü birliktelikle çattığımız çatı altında kutlayacağız.

Derneğimiz 22 Nisan 1987’de kuruldu; 2002’de kamu yararına çalışan dernekler içinde yer aldı. Kuruluşumuz da kamu yaranına çalışma hakkı edinmemiz de kolay olmadı. Yargıyla yolumuzu açtık. Mustafa Kemal Atatürk’e ve Türk Devrimine inancımızla ödün vermeden yürüyoruz. Mart 1988’den bu yana salt yazar ve okur desteğiyle yaşayan Çağdaş Türk Dili’nin 27. yaşını da birlikte kutlayacağız!

Laik cumhuriyetimiz de, Türkçemiz de karanlık bir sürece saplandı. Görüntü karanlık olsa da biz karamsar değiliz; 28. yaşımızı kutlarken sözümüzle, türkülerimizle gücümüzü pekiştireceğiz! Laik cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal başta olmak üzere, ülkemize ve Türkçemize emek veren, yaşamda olmayan bütün devrimcileri saygıyla anacak; yaşayan devrimcileri saygıyla selamlayacağız!

Sizleri, her zamanki destek ve katkılarınızla 30 Nisan 2015 Perşembe günü saat 18.00’de derneğe bekliyoruz!