DİL DERNEĞİ SAVAŞ-RECEP BAŞSOY ÖDÜLÜ

DİL DERNEĞİ SAVAŞ-RECEP BAŞSOY

TÜRKÇEYE ÖZEN DİL-YAZIN ÖDÜLÜ

Atatürk'ün “Çocuklara söyleyin Türkçeyi bırakmasınlar'' sözleri doğrultusunda Dil Derneği ile Başsoy Ailesi “Dil Derneği Savaş-Recep Başsoy Türkçeye Özen Dil-Yazın Ödülü”nü düzenlemeye karar vermiştir.

Ödülün Amacı

13 Eylül 1964’te Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisiyken 21 yaşında aramızdan ayrılan Ödemişli Savaş Başsoy ile kırk dört yıl Türkçe öğretmenliği yapan, yaşamı boyunca Dil Devrimine emek veren babası Ödemişli Recep Başsoy'un (1900–1981) anısını yaşatmaktır.

Katılma Koşulları

1) Ödüle, Ödemiş’teki bütün ortaokul, lise ve dengi okulların öğrencileri katılabilir.

2) Öğrenciler ödüle “doğa ve insan” konulu “tek” düzyazı ya da “tek” şiirle başvurabilir.

3) Ödüle başvurular, 2 Ocak -15 Mayıs 2016 günleri  arasında yapılacaktır.

4) Bilgisayarda 12 punto ile yazılacak düzyazılar 2, şiirler 1 sayfayı geçmeyecektir.

5) Ödül töreni 2016 Mayısının son ya da 2016 Haziranının ilk haftasında yapılacaktır.

6) Katılımcılar kendi adını, soyadını, okulunun ve Türkçe öğretmeninin adını ürünün ilk sayfasının sol altına yazacak; ürünün bilgisayar çıktısı ile CD’sini, “Cumhuriyet Mahallesi Şehit Özpulat Sok. No.19/2  35750 Ödemiş” adresindeki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ödemiş Şubesine kargo ile ya da elden teslim edecektir. Ayrıca ürünler e-postayla Ödül Yazman Yardımcısı Attila Düvencioğlu'nun aduvencioglu@gmail.com  adresine de gönderilebilir.

7) Ortaokul ve lise dengi okul birincilerine 400; ikincilerine 200; üçüncülerine de 150.00TL ödül parasıyla başarı belgesi verilecek; tüm katılımcılara da özendirme belgesi ile kitap armağan edilecektir.

8) Öğrenciler katılım koşullarının örneğini Yazman Yardımcısı Attila Düvencioğlu'ndan (Ödemiş-Efe Ofset) edinebilirler.

9) Seçici kurul Bahri Karaduman, Emin Başaranbilek, Eşref Karadağ, Gültekin Emre, Hakan Cem, Halim Yazıcı, Hamdi Halis, Kâzım Şahin, Mine Ömer, Nursel Çetin, Ömer Akşahan, Özden Ölmez Ceylan, Özgür Savaşçı, Rahim Gür, Yunus Bekir Yurdakul, Ülkü Başsoy’dan oluşmaktadır.

Bütün öğrencilere başarılar diliyor, ürünlerini bekliyoruz.