BEŞİR GÖĞÜŞ 101 YAŞINDA

12 Şubat 1915'te Gaziantep’te dünyaya gelen Dilci-Eğitimci-Yazar Beşir Göğüş’ü, bu yıl 101. doğum gününü kutlayarak anacağız.

Beşir Göğüş’ün kızı Dilek Göğüş Ülgüray ve torunları ile Dil Derneği, onun, Dil Devrimine, Türkçenin eğitim ve öğretimine verdiği emeği unutturmamak, ilkelerini ve düşüncelerini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla bir ödül vermeyi kararlaştırdılar.

“Dil Derneği Beşir Göğüş Türk Dilini ve Çocuk Edebiyatını Geliştirme Ödülü” 2000 yılından bu yana, her yıl, Göğüş’ün doğum gününde düzenlenen bir törenle sahibine sunulmaktadır. 2016'da "çocuk romanı" dalında düzenlenen ödüle, Arslan Sayman'ın "Evliya Çelebi Gibi" adlı yapıtı değer bulunmuştur. Ödül Duyurusu

12 Şubat 2015 Cuma günü yapılacak anma ve ödül törenimizde, derneğimizin kurucularından Beşir Göğüş’ü üniversite öğrencilerinin dinletisiyle, "Çocuklarımız Ne Okuyor, Ne İzliyor?" başlıklı  açıkoturumla anıyoruz.

"BEŞİR GÖĞÜŞ 101 YAŞINDA" etkinliğinin izlencesi aşağıdadır. Tüm üyelerimizi, dilseverleri, Beşir Göğüş dostlarını, anma ve ödül törenimize bekliyoruz.

ETKİNLİK İZLENCESİ
Sunan:
Belin ÇELEBİ
Açış Konuşması
Dilek GÖĞÜŞ ÜLGÜRAY
Ödül Töreni
Dinleti
Soprano: Öykücan YAVŞAN
Gitar: Duru YAVŞAN
Açıkoturum
ÇOCUKLARIMIZ NE OKUYOR, NE İZLİYOR?
Yöneten: Prof. Dr. Sedat SEVER
Konuşmacılar: