YAMAN ÖRS'Ü YİTİRDİK
DÜŞÜN, BİLİM İNSANI, ÜYEMİZ, CAN DOSTUMUZ
PROF. DR. YAMAN ÖRS'Ü YİTİRDİK

Aynı kentte, aynı ülkede yaşamaktan onur duyduğumuz bir düşün insanıydı. Yetkin, çok yönlü bir hekimdi; bilgisinden, düşüncelerinden çok yararlandığımız bir felsefeciydi. Felsefenin, tıbbın, bilim tarihinin, dilin ve sorunlarının en uç noktalarını araştırarak, yorulmadan çalışarak, laikliği savunarak ve anlatarak onlarca genç yetiştirdi.

Beş dakikalık sıradan söyleşilerde bile düne, bugüne ve yarına ilişkin aklımıza, yüreğimize yazılan bilgilerle aydınlatırdı. Aydındı, düşünceleri aydınlık bir bilimciydi. Onu çok özleyeceğiz, hiç unutmayacağız.

6 Ağustos 2016 Cumartesi günü, saat 10.30'da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Yerleşkesinde yapılacak törenin ardından, Karşıyaka Camisinde öğle namazından sonra toprağa verilecektir.

Prof. Dr. Yaman Örs'ü yitirdiğimiz için çok üzgünüz; acımız büyük... Ailesine, bilim dünyasına, üyelerimize direnme gücü diliyoruz.

DİL DERNEĞİ YÖNETİM KURULU