KASIM 2016 - 345. SAYI
       Yayın Yönetmeninden
          Ertuğrul Özüaydın

DERGİ, DERGİLER

Bütün yıl boyunca on iki sayı, altı sayı ya da dört mevsim dört sayı çıkan, çıkacak süreli yayınlar, meraklısının yaşamında ayrı bir yer tutar. Sözgelimi otomobil sevdalıları otomotiv dergilerini, moda tutkunları moda tasarım dergilerini ilgiyle izlemekten geri durmazlar. Onları gelecek ay, gelecek sayı, yeni haberler, yeni konular beklentisiyle bekler görürsünüz Dergiyle aralarında ilgi alanları çerçevesinde kurulan bağ yıl içinde sürüp gidecektir. Bu özel bir seçimdir. Meraklı merak eder. Gençliğin dünden bugüne izlediği müzik dergileri anlatılanlara güzel bir örnek değil midir ki? Bilindiği gibi satışları sayıca önemli rakamlara ulaşmıştır. Müzik rüzgârının etkisi, top 10, yıldızların özel hayatları gibi konular yıllardan beri gençliği sarıp sarmalıyor. Belki bu satırları okuyan birçok kişinin aklından böyle bir dergiyi okumak, izlemek geçmeyebilir ama bu dergiler hayatımızda var. Ve olmaları da gerekir. Kişilerin ve toplumun çeşitli konulara merak duyması nedeniyle karşılaştığımız değişik türde ve içerikte dergiler öylesine de çok. Örnekleri saymakla bitmez. İşte bu dergilerin niteliği toplumun ve insanımızın yüzünü yansıtması açısından  ayrıca önemlidir.

Yazının tümü için tıklayınız:   Yayın Yönetmeninden

ATATÜRK'Ü SEVGİ SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ.

DERGİ, DERGİLER / ERTUĞRUL ÖZÜAYDIN

DİL DERNEĞİ BAŞKANI SEVGİ ÖZEL'İN ANKARA ESKİŞEHİR VE İSTANBUL'DAKİ SESLENİŞİ