Çağdaş Türk Dili - Ekim 2016

Günay Güner
    Sevgili Dilseverler,
    Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!
    Bilge Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk Devrimini ilk aşamasından başlayarak kamutaylara,   oylamalara, onaylamalara, halk eylemine, kayıtlamaya ve belgelendirmeye dayandırır. Toplumlar rastlantılarla uluslaşmazlar, rastlantılarla devletleşmezler, bağımsızlıklarını kazanmazlar. Türk Devrimiyle öylesine köklü bir cumhuriyet kurulmuştur ki günümüze değin ivmesi artarak süren yayılmacı saldırıları nedensiz değildir; bu güçlü, her şeye karşın çevresine örnek cumhuriyeti yıkmak içindir. Ne ki her dönemde haklı çıkan aydınlanmacı bakışımızın özgüveniyle vurguluyoruz: Başaramayacaklar!
15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra FETÖ diye adlandırılmaya başlanan kıyım örgütünün geçmişte sergilediği “Türkçe Olimpiyatları” saçmalığını daha o günlerde eleştirmiş, bu sinsi örgütün oyununu açıklamış, halkın kaynaklarından desteklenmemesini istemiştik. Yaşananlar bizi bu konuda da doğruladı.
Oyuncu Tarık Akan’ı. Yazar-Oyuncu Çetin Öner’i yitirmenin acısı içindeyiz. Işıklar içinde yatsınlar. Bugün insanlık ailesi içine çıkabiliyorsak cumhuriyetin olanaklarıyla yetişen sanatçılarımız sayesindedir.
Ekim günlerinde yitirdiğmiz Ömer Asım Aksoy, Agâh Sırrı Levend, Oğuz Tansel, Metin Eloğlu, Cahit SıtkıTarancı, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Cevat Şakir Kabaağaçlı, Mustafa Seyit Sutüven, Fakir Baykurt, Ziya Gökalp ile Behçet Kemal Çağlar’ı saygıyla anıyoruz.

Esenlik dileklerimizle.

Saygılarımızla.