DİL DERNEĞİ BAŞKANI SEVGİ ÖZEL BAKIRKÖY’DE VE BURDUR’DA UĞUR MUMCU’YU ANMA ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 24. yıldönümünde Bakırköy Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) işbirliği ile düzenlenen anma etkinliği 25 Ocak 2017 Çarşamba günü Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezinde  gerçekleşti.

Bakırköylülerin yoğun ilgisiyle karşılanan etkinlik Cumhuriyet Halk Partisi  Milletvekili Tuncay Özkan ve Yazar Sevgi Özel’in katıldığı panelle başladı.

BASAD Başkanı İlhan Gülek’in yönetiminde gerçekleşen panelde Sevgi Özel, “Uğur Mumcu haklı çıktı. Terörsüz bir hayat istedi. Terörü hala yaşıyoruz. Terörün dini dili milleti olmaz dedi, gelinen noktada dünyada terörün dili, milleti konuşuluyor. Ülkede tarikat-siyaset-ticaret üçgeninden söz ederdi. Şimdi görüyoruz ki bu üçgen içimizde hala yaşıyor ve yapabileceklerini hep birlikte yaşadık. Laik cumhuriyetin temelinin sarsıldığı bir dönemdeyiz. Cumhuriyet’e borcum var, Atatürk’e borcum var. Bugün köyünden üniversiteyi bitirmiş ilk kızım ve bunu Cumhuriyet’e borçluyum. Bunu bu Cumhuriyet’in Mumcularına borçluyum.” şeklinde konuştu.

Tuncay Özkan da, Uğur Mumcu’ya olan özlemini anlatarak, “Uğur Mumcu; onur, gurur, dürüstlük demektir. Atatürkçülük demektir. Her Ocak ayında onu anacağız ve bu karanlığı, her birimiz şerefimizle, namusumuzla yana yana bitireceğiz.” dedi.

Panelin ardından da Erdal BayrakoğluBakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve etkinliğe katılan binlerle birlikte türkülerini söyledi.

Etkinlik Sevgi Özel’in kaleme aldığı " Uğur Olsun!’bir devrimcinin öyküsü' " kitabını sevenleri için imzaladığı törenle sona erdi.

Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 24’üncü yıldönümünde Burdur Belediyesi ve demokratik kitle örgütleri tarafından Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunda bir panel düzenlendi. 28 Ocak Cumartesi günü saat 16.30’da gerçekleşen panele Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Yazar Sevgi Özel katıldı.

Ali Orkun Ercengiz konuşmasında, emperyalizme her geçen gün daha fazla boyun eğmek zorunda kalmış bir sisteme mahkum bırakıldığımızı, demokrasi savaşımı yolunda onlarca aydınımızın katledildiğini ve referandumda halkın geleceğini oylayacağını söyledi.

Sevgi Özel ise Uğur Mumcu’nun yaşamından ve yazılarından bölümler sunduğu konuşmasında, "24 yıldır, 24-30 Ocak arasında adalet ve demokrasi için ölenleri anıyoruz, bir araya gelerek birbirimizden güç buluyoruz. Bu güç birliğini yılın tüm günlerine yayamıyoruz. Devrimciyiz, Atatürkçüyüz, adalet ve demokrasi istiyoruz... Niye bir hukukun üstünlüğüne, adalete ve demokrasiye yaklaşmaya çalışırken o bizden uzaklaşıyor? Niye bu gücümüzü bütün aylara, günlere yayamıyoruz da atının ipini koparanlar öne geçiyorlar? Her gün bir şehit haberi var, caddelerde bombalar patlıyor, pek çok insan ölüyor. Kadınlara ve çocuklara cinsel saldırılar oluyor. Sapıklığın bu kadar hat safhaya ulaştığı bir dönemi ben bilmiyorum. Çocuk cinayetleri, işçi ölümleri, hukukun üstünlüğünün ayaklar altına alınması, farklı siyasi görüşlerin bölücülük noktasına ulaşması, eğitimin dinselleştirilmesi... Hukuk çiğnenirken, Türkiye'nin bütün hukuk fakülteleri sustu. 1982 Anayasasının bu ülkeye attığı en büyük kazık; 133 ve 134. Maddeler. Atatürk'ün eliyle yazdığı vasiyetnameyi çiğneyen, üniversitelerin özerkliğini elinden alan maddeler. Kirli oyunlar iç içe, 94 yıllık laik cumhuriyetimizle hesaplaşmalar ve ben bu oyunu kurgulayan herkese 'Hayır' diyorum." dedi.

Sevgi Özel panelin sonunda okurlarına " Uğur Olsun!’bir devrimcinin öyküsü' " kitabını imzaladı.

• BkrkyOca17-1
  • BkrkyOca17-2