Etkinlik: YARINIM AYDINLIK OLSUN

Dünyanın kadın ve erkek yan yana durduğunda güzelleşeceğine inanmak gerekiyor önce...

Kırgın kadınlar olmazsa, kız olmak suç sayılmazsa, kadının yarını aydınlık olursa ancak yarınlar aydınlık olur.

Öncelikle yapabileceğine inanmalı kadın. Yalnız olmadığına inanmalı.
Fiziksel, ruhsal şiddete uğramış, uğrayan kadınlar ortaya çıkmalı ki uğrayacak olan kadın kalmasın. KIRGIN KADINLAR RESMİ bunun için.
KIZ OLMAK SUÇ MU? diye bir çocuğa sorduruyorsak bundan utanç duymalıyız toplum olarak. Bu soruyu silmeliyiz belleklerden.

İşte bunun için YAPMAK İSTERSEM YAPARIM diye inanmalı kadın. İnanmalı ve ayağa kalkmalı. Ekonomik gücünü eline alabilmeli. Düşüncelerini söyleyebilmeli. Her türlü şiddete karşı koymanın yolunu bulmalı. Kendi gücüne güvenmeyi öğrenmeli.

Sen ekonomik özgürlüğünü sağlamış olabilirsin, çevrenden fiziksel ve ruhsal şiddet görmeyebilirsin, kadın olmaktan gurur duyabilirsin. Ben bütün bunlara sahip değilsem, sen ne kadar ÖZGÜRsün?

Yan yana olduğumuzu duyumsamak ve duyumsatmak için etkinliğimize bekliyoruz.

YARINIM AYDINLIK OLSUN!

Tarih: 14 Mart 2017 / Salı
Yer: Çağdaş Sanatlar Merkezi

İzlence:

Sunan : Elçin Temel
Kısa Film: Kırgın Kadınlar Resmi
Açış Konuşmaları: İnci Gürbüzatik, Alper Taşdelen
Kısa Film: Kız Olmak Suç mu?

Açık Oturum: Yapmak İstersem Yaparım

Yöneten: Sevinç Ünal