CEYHUN ATUF KANSU ŞİİR ÖDÜLÜ ÖZGE SÖNMEZ’E SUNULDU

Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’nü, bu yıl için “Derine Gömdüler Sabahı” adlı kitabıyla Özge Sönmez kazandı.

Cengiz Bektaş, Adnan Binyazar, Bahar Gökler, Emin Özdemir, Ahmet Özer,  Çiğdem Sezer ve Ferruh Tunç’tan oluşan seçici kurul, Özge Sönmez’in yapıtını oy çokluğu ile ödüle uygun gördü.

Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü töreni, 7 Nisan Cuma günü saat 18.00’de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Yaşar Kemal Salonu’nda, Kansu’nun çocukları Bahar Göknel ve  Işık Kansu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti.

Dil Derneği ve Kansu’nun ailesinin ortaklaşa düzenlediği töreni Ceyhun Atuf Kansu’nun torunu Ilgın Göknel Danışman sundu. Sunuş konuşmasının ardından Dil Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ertuğrul Özuaydın  yaptığı konuşmada Ceyhun Atuf Kansu ve şiirinden söz etti, Ankara dışında olan Dil Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Özel’in mesajını okudu.

Özge Sönmez’e ödülünü Ceyhun Atuf Kansu’nun kızı Bahar Göknel  verdi. Özge Sönmez yaptığı konuşmada adını şiirin cumhurbaşkanı olarak nitelediği Ceyhun Atuf Kansu’nun adıyla yan yana görmekten çok mutlu olduğunu söyledi. Konuşmasını kendi şiiriyle sonlardırdı.

Tiyatro sanatçıları Şebnem Gürsoy ve Tuncer Yığcı, Ceyhun Atuf Kansu’nun “sevgi” temalı şiirlerini yorumlarken Görkem Ezgi Yıldırım (Soprano) ve Mehmet Yılmaz (Bas) da Malahat İsmayilova'nın piyanosu eşliğinde sevda türküleri seslendirdi.

Özge Sönmez'i kutluyor, nice şiirler, nice ödüller diliyoruz.

1982 Ankara doğumlu olan Özge Sönmez, Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili Eğitimi Bölümü’nü birincilikle bitirdi. Fransa Nantes Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Sönmez, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalı’nda doçent olarak görev yapıyor.

Şiir, öykü ve yazıları Mühür, Kıyı, Patika, Ege Sanat, Yaba, Afrodisyas Sanat, Kurşun Kalem, Berfin Bahar gibi çeşitli dergilerde yayımlanan Sönmez’in “Derine Gömdüler Sabahı “ adlı şiir dosyası, geçen yıl da 20. Ali Rıza Ertan yarışmasında birincilik ödülü almıştı.

• Ceyhun Atuf Kansu Ödül Töreni - 1.JPG
  • Ceyhun Atuf Kansu Ödül Töreni - 2.JPG