Esenboğa Neden "Anatolia"?

ANADOLUMUZU "ANATOLIA" YAPANLARI KINIYORUZ!

“Esenboğa Havalimanı”nın adına “Anatolia”nın eklenmesini anlayabilmiş değiliz. Esenboğa adının yanına bir sözcük eklenmesine tepkimizi kimileri, havalimanının yenilenmesine, çağdaş araç gereçle donatılmasına da tepki biçiminde algıladı. Bu algılama bozukluğu ile Anadolu’yu “Anatolia” diye yazma anlayışı arasında bir ayrım olmadığını düşünüyoruz.

Esenboğa’nın yanına bir sözcük daha eklenmesi, hangi gereksinimden doğmuştur? Başkentimizle özdeşleşen Esenboğa Havalimanı’nın adına bir ad daha eklemek gerektiyse ANADOLU demeye dilleri varmadı mı, niçin Anatolia?

Bir türlü ulusalcı, ulusçu olmaya yürekleri yetmeyen sözde “milliyetçiler” Türkü, Türkleri, Türkiye’yi korumayı ya da sahiplenmeyi kimselere bırakmazlar; bu nasıl “milliyetçilik”se ürünlerine, yaptıklarına ettiklerine  “made in Turc, Turkey” yazan ya da kazıyan da onlardır, onların şirketleridir.

Güzelim Anadolu’yu elin ağzıyla Anatolia yapmanın mantığı, açıklaması nedir?

Sormak bile yanlış…

Bu yapılan ayıptır; ulusal bilinçten yoksunluktur; kendi diline, Anadolu’ya ihanettir!

Etkili yetkilileri uyarıyoruz; ama asıl beklentimiz dil ve yurt sevgisi taşıyanlardandır.

Geç kalmış sayılmayız: Kalemlerimizi, telefonlarımızı kullanarak, yerli ürünlerde, işyerlerinde Anadolu’yu “Anatolia”, Türkü “Turc” yaptıysa o kişi ve kurumları uyaralım, kınayalım.

Sayın Ulaştırma Bakanı,

Esenboğa Havalimanını en çok kullananlardan birisiniz; giriş çıkışlarınızda Anatolia yazısı sizi hiç rahatsız etmiyor mu?

Bizi ediyor; hem rahatsız ediyor, hem kızdırıyor, hem utandırıyor.

Esenboğa Havalimanı’na Anadolu’dan utanırcasına Anatolia yazanları şiddetle kınıyoruz!