Bilişimde Türkçenin Sahibini Arıyoruz...

Bilişim ürünlerinde abecemizdeki tüm harflerin yazılıp görüntülenmesinde yaşanan sorunların giderilmesini sağlayacak yasal düzenlemeleri ve yaptırımları öğrenmek üzere TC Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na 26 Ağustos 2013'te bir yazı gönderdik.
     TC Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TC Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası, Türkiye Bilişim Derneği, Tüketici Hakları Derneği'ne de dağıtımını yaptığımız bu yazıya 3 Eylül 2013'te TC Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yanıt gelmişti; 24 Eylül 2013'te de BTK'den yanıt aldık. Bize ulaşan yazılardan sonra hâlâ aynı sormayı sürdürüyoruz: "Bilişim ürünlerinde Türkçenin sahibi var mı?"
     BTK'den gelen yazıyı, aşağıda tüm dilseverlerin, üyelerimizin değerlendirmelerine sunuyoruz:

TC Bilgi Teknololojileri ve İletişim Kurumu'nun Yanıtı