Yürütme Kurulu

DİL DERNEĞİ İZMİR TEMSİLCİLİĞİ YÜRÜTME KURULU

İzmir Temsilcisi: GÜRSEL GEZEN
Tel.: 0 533 435 76 34 - E-posta: utkuakdeniz@gmail.com

1961 Muğla-Fethiye doğumlu. 1980 Fethiye Lisesini, 1984 Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesini bitirdi. 1985'te Diyarbakır Dicle Öğretmen Okulunda Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak başladığı görevini Diyarbakır, Edirne, İzmir’de değişik okullarda sürdürdü. Şimdi İzmir Atatürk Lisesinde çalışıyor.

Atatürk'ün kurduğu Türk Dil Kurumu ile başlayan Dil Devrimi yolunda yürümeyi de bir gönül işçisi olarak çalışmayı da sürdürüyor. 1987’de başlayan Dil Derneği ile olan bağını 1997'de  üye olarak pekiştirmiştir.

2003-2015 arasında Dil Derneği İzmir Temsilciliği-Yürütme Kurulunda (Türkçe Günleri Düzenleme Kurulu, Çağdaş Türk Dili dergisinin İzmir dağıtımı gibi görevlerde) sürekli çalıştı.

1980’li yıllardan başlayarak Oluşum, Arkadaş, Olay, Haber Ekspres, Kemeraltı, Batısöz, Batı Haber gibi dergi-gazetelerde yazdı.

Evli ve bir oğlu var.

YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ

SELÇUK OĞUZ
E-posta: selcukoguz1960@gmail.com

1960 Sivas-Divriği’de doğdu. Tüm yaşamı İzmir’de geçti.

Edebiyatın bütün türlerine ilgi duyuyor; çok okuyup yazıyor; “sözece” adını verdiği “aforizma”ları değişik dergilerde yayımlandı. 2013’te Sözeceler- Günışığı adıyla kitaplaştı. Ayrıca değişik edebiyat dergilerinde tanıtım yazılarının yanı sıra gazetelere köşe yazıları da yazıyor. Yazmaca gazetesi sitesinde yazmayı sürdürüyor.

SÜHEYLA SOYTEKİ
Tel.: 0 533 316 09 90

Mardin’in Midyat ilçesinde, altı kardeşin en küçüğü olarak doğdu. Babası memur olduğu için yurdun birçok yerini dolaştılar. İlk ve ortaokulu Ödemiş, Akhisar, Nazilli’de, öğretmen okulunu Ankara Erkek Öğretmen Okulu’nda okudum. Manisa - Turgutlu, Ödemiş - Adagüme, İzmir- Gaziemir, Karabağlar, Beştepeler, Gürçeşme’de çalıştı. 1996’da emekli oldu. İzmir’de ikiz kardeşiyle birlikte yaşıyor

ALİ NATIK GÜVEN
Tel.: 0 533 336 61 52 - E-posta: anatikguven@gmail.com

1944’te Gördes’te doğdu. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi tarih Bölümünü bitirdi (1972). İş yaşamına, başlangıçta babasının beyaz eşya satan işyerinde başladı. 1970’lerin sonunda Sivas Lisesinde öğretmen olarak atandı. İzmir’de, Cumhuriyet Kız Meslek Lisesi ve Hacı Şakir Ezcacıbaşı İlköğretim okullarında (kısa sürelerle) çalıştı. 90’lardan 2000 yılına kadar İzmir Anadolu Lisesinde, bir yıl da İstanbul Davutpaşa Lisesinde görev yaptı. İzmir Anadolu Lisesinden 2007’de emekli oldu.

Türkçenin matematiksel yapısına ve işleyişine hayran olan Güven, Nurullah Ataç’ın düşüncelerinin ve yapıtlarının unutulmamasını diliyor. Türkçenin kurtuluşunun ve gelişmesinin dilde özleşme ile olabileceğine güçle inanıyor.

FERZAN SARPKAYA
Tel.: 0 541 368 93 53 - E-posta: ferzansarpkaya@windowslive.com

1960 yılında Turgutlu’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi, Açık Öğretim Fakültesi’nde (AÖF) muhasebe okudu. Kamu kurumundan emekli oldu.

İki kızına annelik yapmanın onurunu taşıyor-yaşıyor.

İzmir'de yayımlanan Gazetem Ege’de köşe yazarlığı yaptı. Şimdi “Doğrucu Davut” haber sitesinde, “Yazmaca Gazetesi”nde yazıyor.

''BEN GİBİ KONÇERTO'' Şiir kitabı 2016 Nisanında basılmıştır.

IRMAK ÇOBAN
Tel.: 0 533 931 19 53 - E-posta: irmak.coban48@gmail.com

26 Haziran 1992'de İzmir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. Üniversiteyi Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde okudu; Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Aynı üniversiteden "pedagojik formasyon" alarak öğretmen oldu. 2015 yılında yarı dönem boyunca Konak Hacı Şakir Eczacıbaşı Ortaokulu’nda Türkçe öğretmenliği yaptı. Şimdi Celal Bayar Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı Halkbilimi alanında yüksek lisans yapıyor. Kitap okumayı, halk oyunları oynamayı, derleme ve araştırma yapmayı çok seviyor.