Önce Türkçesi Sonra İngilizcesi

Hazırlayan: Ahmet Kocaman

Dil Derneği ve Cumhuriyet Kitapları
Ekim 2009

Yabancı dil öğreniminin en önemli araçlarından biri, kuşkusuz sözlüklerdir. Bu çalışmada Dil Derneği’nin hazırladığı Türkçe sözlükler temel alınmış; binlerce Türkçe sözcüğün İngilizce karşılıkları verilmiştir. Sözlük, Türkçenin bilim dili olarak gelişmesine emeği geçen, aynı zamanda alanının en yetkin uzmanlarından olan Prof. Dr. Ahmet Kocaman’ın öncülüğünde hazırlanmıştır.

En yaygın sözcüklerin, Türkçemize son yıllarda eklenen ve kimi sözlüklerde bulunmayan yeni sözcüklerin, kullanımı azalan kimi eski sözcüklerin, terimlerin, söz öbeklerinin İngilizce karşılıkları verilmiş, ayrıca atasözleri ile bilişim/bilgisayar sözlükçesi eklenmiştir.

Dil Derneği ile Cumhuriyet Kitapları’nın birlikte gün ışığına çıkardığı ÖNCE TÜRKÇESİ SONRA İNGİLİZCESİ kullanıcılar için önemli bir kaynak olacaktır!