DİL DERNEĞİ 25. ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASINDA...

24 Ocak 1993’te öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990’da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölüm yıldönümleri olan 24 Ocak – 31 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen “Adalet ve Demokrasi Haftası” yine aynı tarihler arasında ve yine demokratik kitle örgütleri dayanışmasıyla yapılıyor.

8 gün boyunca 57 kurum ve kuruluşun işbirliğiyle “Uyan Gazi Kemal!” başlığıylagerçekleştirilen etkinliklerin ilk gününde Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü yerde, “Karanfillerimizle ve mumlarımızla Uğur Mumcu’nun sokağında” yız.

Etkinlikler kapsamında 29 Ocak Pazartesi günü saat 17.00’de Çağdaş Sanatlar Merkezinde Dil Derneği ve Ankara CUMOK  “Adaletin Sefaleti” başlıklı bir söyleşi düzenliyor. Gazeteci-yazar İlhan Taşcı’nın konuşmacı olduğu söyleşi sonrası Herdem Grubu bir dinleti sunuyor.

Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel 24 Ocakta Uğur Mumcu'yu ve adalet için öldürülen aydınları anmak için Tekirdağ, Süleymanpaşa Belediyesinin etkinliğine İlhan Taşcı ile,  27 Ocakta  Antalya Muratpaşa Belediyesi etkinliğine Ferruh Tunç ve Tuncay Özkan'la birlikte katılıyor.

Yaşamı boyunca laik, demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye için, aydınlık bir Türkiye için mücadele eden “Kalpaksız Kuvva” Uğur Mumcu ve tüm demokrasi  şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.