DİL DERNEĞİ 86. DİL BAYRAMINI KUTLUYOR

26 Eylül 1932’de toplanan ilk Türk Dili Kurultayının 86. yıldönümü 26 Eylül 2018 Çarşamba günü Dil Derneği ile Çankaya Belediyesinin birlikte hazırladığı törenle kutlanacak.

“Erdemin Başı Dil” başlığıyla kutlanacak Dil Bayramı için ilk tören, 26 Eylül 2018 Çarşamba günü ilk tören, saat 14.30’da Anıtkabir’de Atatürk’e saygı sunumuyla başlayacak. Saat 18.00’de Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney sahnesine geçilecek.

Değerli Sanatçı Ali Nihat Yavşan’ın sunacağı törende açılışı Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel yapacak.

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan, “Atatürk’ün Dil Savaşı” başlığıyla dilseverlere seslenecek. Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Hande Uçar, Nihan İnan ve Arda Aktar dilseverlere armağanı, “Türkçe Dinliyoruz!” dinletisi olacak.

Her bayram olduğu gibi Dil Derneği Ömer Asım Aksoy sahibini bulacak. Bu yıl deneme dalında açılan ödüle çok değerli birçok yazarın yapıtı aday oldu; Adnan Binyazar, Yüksel Pazarkaya, Cengiz Bektaş, Feridun Andaç, (aile adına) Sevgi Özel’den oluşan seçici kurul Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülünü oyçokluğuyla Türler Arası En Güzel Yolculuklar adlı deneme kitabıyla Neşe Aksakal’a verilmesini kararlaştırmıştır.

86. Dil Bayramı Onur Ödülleri de İnci Aral, Prof. Dr. Semih Baskan, Prof. Dr. Ali Demir, Adnan Gerger, Mehmet Kurukahveci, Hüseyin Ersöz, Demet Kayıran, Yaşar Çatak ve Sinan Meydan’a sunulacak. 86. Dil Bayramı ağırlamayla sona erecek. Bütün yurtseverler çağrılıdır!

Dil Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Onur Ödülleri:

Ağırlama

Düzenleyenler: DİL DERNEĞİ  * ÇANKAYA BELEDİYESİ

Katılımcı Kuruluşlar: Ankara CUMOK*Ankara TEMA* Arkadaş Yayınevi *Atatürkçü Düşünce Derneği* Bilgi Yayınevi*Cumhuriyet Gazetesi*Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi*Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı*Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Vakfı*Kavaklıdere Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği*Kırmızı Kedi Yayınevi*Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı*Müzik Eğitimcileri Derneği* Tiyatro Pembe Kurbağa*TUDEM*Tunçbilek Reklam*Türk Hukuk Kurumu* Ulusal Eğitim Derneği

Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney sahnesi; saat 18.00

Müjde Sokak, No. 16 Maltepe-Ankara