6. DİL DERNEĞİ SAVAŞ-RECEP BAŞSOY TÜRKÇEYE ÖZEN DİL-YAZIN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Dil Derneği Savaş-Recep Başsoy Türkçeye Özen Dil-Yazın Ödülleri  İzmir’in  Ödemiş İlçesinde emekli Başkonsolos Ülkü Başsoy’un öncülüğü ve katkısıyla düzenleniyor. 6-7 Ekim 2018 tarihlerinde altıncısını gerçekleştirdiğimiz yarışma  “Şiir” türünde, ortaokul ve lise düzeyinde yapıldı.

Yarışma; Dil Derneği İzmir Temsilciliği Yürütme Kurulu üyeleri Gürsel Gezen, Süheyla Soyteki ve Ferzan Sarpkaya ile ödülün düzenleme-yürütme kurulu üyeleri Ümran Ateş, Erdem Boyacı, Sezen Cerit, Safiye Özçelik ve Selim Şahan destekleriyle 6 Ekim Cumartesi günü Ödemiş Zübeyde Hanım Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesinin dersliklerinde, 13 ortaokul ve 42 lise öğrencisinin katılımıyla yapıldı. Katılımcılar konuyu açıklamak için verilen kısa filmi; Sabancı Vakfı 2016 Kısa Film Yarışması üçüncüsü Sınır filmini izledikten sonra “Herkes Çocuktu” konusu üzerine şiirlerini, işlik çalışması biçiminde yazarak yarışmaya katıldılar.

7 Ekim Pazar günü saat 9.00’da seçici kurul üyeleri Saime Bircan Sak (başkan), Gürsel Gezen, Ferzan Sarpkaya, Sezen Cerit, Erdem Boyacı toplanarak öğrencilerin yarışma için yazdığı şiirleri değerlendirdiler. Değerlendirme sonucunda Dil Derneği Savaş-Recep Başsoy Türkçeye Özen Dil-Yazın Ödülleri kazananlar belirlendi.

Ortaokul kategorisinde;

birinciliği Esma Bozdoğan (Şehit Yasin Ağarolu İmam Hatip Ortaokulu) “Çocuk, Uçurtma ve Umut” adlı şiiriyle,

ikinciliği Eren Pekünlü (Ödemiş Ortaokulu) “Keşke Olabilse” adlı şiiriyle,

üçüncülüğü ise Bircan Doğmuş (50. Yıl Ortaokulu) “Çocukluğum” adlı şiiriyle kazandı.

Lise kategorisinde;

birinciliği Sıla Balcı (Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi) “Çocuktun” adlı şiiriyle,

ikinciliği Melih Uruktan (Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi) “Sevebilmek” adlı şiiriyle,

üçüncülüğü ise Büşra Muyan (Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi) “Rol ve Gerçek” adlı şiiriyle kazandı.

Seçici Kurul Özendirme Ödülü “Umut Ol” adlı şiiriyle Ahmet Giden’in (Ticaret Odası Anadolu Lisesi) oldu.

Yarışmada İsmail Uysal Özel Ödüllerini;

Ortaokul kategorisinde;

birinciliği Ela Nur Aydoğdulu (Ödemiş Ortaokulu) “Çocuk” adlı şiiriyle,

ikinciliği Eda Emir (Bademli Ortaokulu) “Masum Bir Çocuk” adlı şiiriyle kazanırken;

Lise kategorisinde;

birinciliği Belgin Çiftçi (Ödemiş Anadolu Lisesi) “Minik Elli Papatya” adlı şiiriyle,

ikinciliği ise Çağla Bölceli (Prof. Dr. Muzaffer Kula Anadolu Lisesi) “Küçük Bir Çocuğum” adlı şiiriyle elde etti.

Faruk ve Esat Aslansan Özel Ödüllerini ise;

Ortaokul kategorisinde Taha Gökay Kiremitçi (50. Yıl Ortaokulu) “Pembe Şekerli Hayallerimiz” adlı şiiriyle,

Lise kategorisinde Ebru Yüksel (Zübeyde Hanım Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi) “Her Çocuk” adlı şiiriyle kazandı.

7 Ekim 2018 Pazar günü saat 16.00’da Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesinde yapılan ödül törenini Zarife Özcan sundu.

Açış konuşmasını Ödül Düzenleme-Yürütme Kurulu Yazmanı Ümran Ateş’in yaptığı törende Dil Derneği İzmir Temsilcisi Gürsel Gezen, Emekli Büyükelçi Mehmet Dönmez, Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Emekli Başkonsolos Ülkü Başsoy, Remzi Uysal, Ödemiş ÇYDD Şube Yönetim Kurulu üyesi Kamuran Köymenoğlu da konuşma yaptılar. Öğrencilere ödülleri, başarı belgeleri yanında Dil Derneği, Ödemiş Belediyesi ve ADD’nin hazırladığı kitap armağanları verildi. Katılan öğrencilerin tümü katılım belgeleri, kitap armağanları ile ödüllendirildi.

Ödül töreni geçen yıllarda olduğu gibi Ödemiş halkının, öğrenci velilerinin, öğrencilerin, ilçe yöneticilerinin (Kaymakam, İlçe MEM, İlçe Emniyet Müdürü, vb), basının ilgisi ve katılımı ile oldukça coşkulu geçti.

• Savaş-Recep Başsoy Türkçemize Özen Dil ve Yazın Ödülleri Çağrılığı-1
  • Savaş-Recep Başsoy Türkçemize Özen Dil ve Yazın Ödülleri Çağrılığı-2