DİL DERNEĞİ’NİN İZMİRLİ KURUCU ÜYELERİNDEN HUKUKÇU, ŞAİR BERİN TAŞAN DOĞUM GÜNÜNDE İZMİR-KARŞIYAKA’DA ANILDI

Dil Derneği İzmir Temsilciliğince Dil Derneği’nin kurucu üyelerinden değerli Hukukçu, Şair Berin Taşan doğum gününde (09 Kasım), bir sokağına adını veren Karşıyaka Belediyesinin ev sahipliğiyle Çarşı Kültür Merkezinde anıldı.

Toplantıya Berin Taşan’ın ailesi, yakın dostları, Dil Derneği üyeleri, İzmirli yazarlar, şairler ve yazın dostları katıldı.  İzlenceyi Düriye Ayyıldız sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra açış konuşmasını Dil Derneği İzmir Temsilcisi Gürsel Gezen yaptı. Gezen konuşmasında Berin Taşan’ın Dil Derneği’nin temel taşlarından biri olduğunu belirterek çok istedikleri halde toplantıya katılamayan eski Karşıyaka Belediye Başkanı Kemal Baysak’ın, Dil Derneği kurucu üyelerinden Prof. Dr. Özdemir Nutku’nun iletilerini dillendirdi. Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürü Nail Çetin ise konuşmasında Berin Taşan’ın hem Karşıyaka’nın hem de ülkemizin onuru olduğunu vurguladı.

Önceki yıllarda Konak Belediyesince hazırlanmış  “Yaşama Sorumlulukla Bakan Şair: BERİN TAŞAN” adlı belgeselin izlenmesinin ardından Sayın Taşan’ın eşi Meral Hanım’a yazdığı şiir seslendirilerek aile; eşi, oğlu, gelini, torunları, kardeşi sahneye davet edildi. Meral Taşan onunla ilgili duygularından söz ederken, torunu Doğa Öktem kendisinde kalan izleri, oğlu Korkut Taşan Dil Derneği’ne, Karşıyaka Belediyesine teşekkürlerini paylaştı.

Eski Konak Belediye Başkanı, Dil Derneği’nin her zaman yanında olan Muzaffer Tunçağ; Berin Taşan’ı toplumcu, devrimci, örnek aydın yönüyle değerlendirirken, Prof. Dr. Şadan Gökovalı’nın hazırladığı metni  sunucu Fikret Alan seslendirdi. Salonda bulunan dostlarından Prof. Dr. Mehmet Yalçın, Şair-Yazar Erdoğan Aytekin, Bahri Karaduman, Oğuz Tümbaş, Abdullah Bolulu,  Selçuk Oğuz Malatya, Zübeyde Seven Turan, konuklardan bir öğretmen-avukat onlardaki Berin Taşan üzerine konuştular.

Yazarlarımız Saime Bircan Sak, Ferzan Sarpkaya, sunucu Funda Koray (görüntüyle) şiirlerini seslendirdiler.  Gelemeyen yazar-şair-hukukçu-yayıncı dostları Sevgi Özel, Yekta Güngör Özden, Remzi İnanç, Mavisel Yener, Mehmet Atilla, Halim Yazıcı ve Zehra Ünüvar’ın görüntülü iletileri izlendi.

Değerli yazarlarımız Yunus Bekir Yurdakul İNSAN BERİN TAŞAN’ı, Hidayet Karakuş ŞAİR BERİN TAŞAN’ı, Eftal Sevinçli YAZIN VE DİL YÖNÜYLE BERİN TAŞAN’ı anlattılar. Temsilciliğimizin hazırladığı “BİR TANIĞIM KALSIN-BERİN TAŞAN” görsel sunumunun ardından Fikret Alan’ın seslendirdiği şiirlerle toplantı sona erdi.

Başta aile bireyleri olmak üzere toplantıya katılan konuklar içtenlikli, emek verilmiş bir izlence olduğunu belirterek teşekkürleriyle etkinlikten ayrıldılar.

• Berin Taşan'ı Anma Etkinliğinden - Gürsel Gezen
  • Berin Taşan'ı Anma Etkinliğinden - 1