USTALARA SAYGI - REMZİ İNANÇ.

Dil Derneği Ustalara Saygı etkinliğinin konuğu yazar yayıncı Remzi İnanç’tı.

28 Nisan Cumartesi günü Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleşen, Ali Nihat Yavşan ve Nermin  Küçükceylan’ın sunduğu etkinlikte görseller eşliğinde Remzi İnanç’ın yaşamından kesitler sunulurken; arkadaşları, salonu dolduran Remzi İnanç dostlarıyla anılarını paylaştı.

1950'de ilk öyküsü yayınlandığından beri yazın dünyasında olan Remzi İnanç; kapandığı güne kadar Ankara'da genç-yaşlı, eski-yeni tüm yazın tutkunlarının, yazarların uğrak yeri Toplum Yayınevi ve Kitabevinin de kurucusu. Yayınevinde 100'den fazla eserin okuyucuyla buluşmasını sağlayan Remzi İnanç Toplum Kitabevinin buluşma noktası olması nedeniyle de Ankara'nın belleğinin oluşmasında önemli anılar biriktirmiş bir isim.

Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel’in kısa açış konuşmasının ardından Mina Tansel, Ahmet Özer, Metin Turan, Çiğdem Ülker ve Adnan Gerger yayıncı / yazar yanıyla ve Ankara yazın dünyasına emeğiyle Remzi İnanç’ı anlattılar.

Etkinliğe Ersin Perçin de sazı ve türküleriyle renk kattı.

Etkinlik sonunda Dil Derneği’nce, yazar yayıncı Remzi İnanç’a yazın dünyasına katkılarından ötürü bir anmalık sunuldu.

• Remzi İnanç
  • Remzi İnanç ve Sevgi Özel