YENİ YIL KUTLU OLSUN!

2019 bitti; coşku ve umutla karşılayamamıştık; ancak giden yılın baharında umudu karartan kısırdöngüden çıkabileceğimizi gördük. Her sabah yeni bir güne başlıyoruz; her yeni günde umutsuzluğu umuda, adaletsizliği adalete çevirmek için yurttaşlık bilinciyle bilime, sanata tutunmak zorundayız. 2020’deki her yeni günü laik cumhuriyetimizi yüceltmek için, düşünce özgürlüğü için, barış için, ekmek için ortak dille ortak akıl üreterek yaşamalıyız. Yeni yılın karamsarlığı yırtıp atacağımız birlikteliği, yurttaşlık bilincimizi güçlendireceğine içtenlikle inanıyoruz.

Düşünce ve basın özgürlüğünün kısıtlandığı, yargının güvenimizi derinden sarstığı, eğitimin dinselleştiği, toplumun günbegün yoksullaştığı günlerin geride kalması için duyarlı olmak hepimizin yurttaşlık görevidir. Yılgın değiliz; 2020’nin, tüm hak ve özgürlüklerin, emeğib baskı altında olmayacağı, herkesin adalet ve demokrasiden özgürce, insanca pay alacağı günler getirmesini diliyoruz. Dileğimizin yaşama geçmesi için Atatürkçü düşünceyle, aklın öncülüğüyle, bilimin ve sanatın verileriyle daha çok çalışacak, daha uyanık ve duyarlı olacağız. Ortak dilimiz Türkçeyle birbirimizi doğru anlayacağımız, türkülerimizi coşkuyla söyleyeceğimiz günlerde buluşacağız. Bu nedenle 2020’nin, ülkemizin ve Türkçemizin üzerindeki kara bulutları, demokrasinin olmazsa olmazı olan hukukun üstünlüğünü pekiştirerek dağıtmasını diliyoruz.

Yeni yılı bu umutlarla bekliyor; umutlarımızı yaşama geçirme kararlılığımızdan Atatürkçü düşünceden, Türk Devriminden ödün vermeyeceğimizi belirterek ulusumuzun yeni yılını kutluyoruz!

Dil Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Sevgi Özel