DİL DERNEĞİ BEŞİR GÖĞÜŞ TÜRK DİLİNİ VE ÇOCUK EDEBİYATINI GELİŞTİRME ÖDÜLÜ MEHMET SAYDUR’A VERİLDİ

Dil Derneği’nin kurucu üyesi, Dilci-Eğitimci-Yazar Beşir Göğüş’ün Dil Devrimine, Türkçenin eğitim ve öğretimine verdiği emeği unutturmamak, kişiliğini ve düşüncelerini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen “Dil Derneği Beşir Göğüş Türk Dilini ve Çocuk Edebiyatını Geliştirme Ödülü” 2020’de “dil” ya da “eğitim” alanında yazılmış bir araştırma kitabına verilecekti.

Prof. Dr. Cahit Kavcar, Prof. Dr. Ahmet Kocaman, Prof. Dr. Ali Demir,  Zekeriya Kaya  ve (aile adına) Dilek Göğüş Ülgüray’dan oluşan Seçici Kurul, ödülün oy birliğiyle Mehmet Saydur’un Cumhuriyet döneminde bir eğitmen kursunun kuruluş destanı “GÖL 1938” adlı yapıta verilmesini kararlaştırmıştır.

Çadırlarla başlayan eğitmen kursları, Köy Enstitülerinin kuruluşuna kadar giden yolun başlaması, o günlerin coşkuları, yorulmak bilmeyen çabalarını destanlaştıran Mehmet Saydur’u bu çok anlamlı çalışmasından dolayı yürekten kutluyoruz.

Ödül, Beşir Göğüş’ün 105. doğum gününde, 12 Şubat 2020 Çarşamba günü saat 18.00’de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde yapılacak törende sahibini bulacak.

Törende CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya “Okullar Olmasa” başlıklı bir konuşma yaparken Opera Sanatçısı Ali Yılmaz da bir dinleti sunacak.

Dil ve yazın dostlarıyla birlikte olmayı diliyoruz.

Tarih: 12 Şubat 2020, Çarşamba

Saat: 18.00

Yer: Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (Kenedi caddesi No: 4 Kavaklıdere/ Ankara)