DİL DERNEĞİ ÖMER ASIM AKSOY ÖDÜLÜ VERİLEMİYOR

Yaşamı boyunca Dil Devrimine emek veren, 30 Ekim 1993’te yitirdiğimiz, Dilci Ömer Asım Aksoy’un devrimci düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak için Aksoy Ailesinin katkılarıyla düzenlenen Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü, 1995’ten bu yana dönüşümlü olarak roman, öykü, şiir, deneme, çeviri dallarında verilmektedir.

Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülünün 2021’deki 89. Dil Bayramında bir “şiir” kitabına verileceği duyurulmuştu. Anıt Dilci Ömer Asım Aksoy’un adına yaraşan, Türkçenin yaratıcı olanaklarını kullanmada başarı, yazınsal duyarlık ve değer aranan bu ödüle yaklaşık 20 yapıt aday oldu. Aday yapıtların şairleriyle yayınevlerinin ilgisine teşekkür ederiz. Ancak Hidayet Karakuş, Turgay Fişekçi, Haydar Ergülen, Metin Turan ve aile adına Sevgi Özel’den oluşanseçici kurul ödüle değer yapıt bulamamış, bu kararı oybirliği ile almıştır.

Devrimci düşünceleri ve yapıtlarıyla gelecek kuşaklara örnek olan, Türkçeye verdiği emekle ekin yaşamımızı varsıllaştıran Ömer Asım Aksoy’u ölümünün 28. yılında özlem ve saygıyla anıyoruz. Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü, önümüzdeki yıl başka bir yazınsal dalda açılacaktır. En içten saygılarımızla.

Dil Derneği Yönetim Kurulu