DİL DERNEĞİ İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 89. DİL BAYRAMI’NI KUTLUYOR.

27 Eylül 2021 Pazartesi günü saat 14.00‘te Türkçe Taşı’nda (Konak AKM Yanı) başlayacak olan etkinlik Konak Belediyesi katkılarıyla gerçekleşecek.

Açış konuşmalarını Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Dil Derneği İzmir Temsilcisi Gürsel Gezen yapacak.

Ödül töreni bölümünde 2020 Ömer Asım Aksoy Ödülü kazanan Gönül Çatalcalı ve 2021 Emin Özdemir Ödülü kazanan Yaşar Aksoy ödüllerini alacak.

İrem Sezginer, Bilgesu Özkan ve Kerem Umut Okutan’ın konuk olacağı “Dizeler, Ezgiler, Türküler” bölümünün ardından “Öğrencilerin Dilinden, Sesinden” bölümünde katılımcılar Çakabey Okulları, Yücel Tonguç Okulları, Dil Derneği üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve İzmir halkı.

Dil Derneği İzmir Temsilciliği çağrısı şöyle:

DİL DERNEĞİ İLE KONAK BELEDİYESİ 89. DİL BAYRAMINI BİRLİKTE KUTLUYOR

Mustafa Kemal Atatürk, 12 Temmuz 1932’de Türk Dil Kurumu’nu, tüzelkişiliği olan bir dernek olarak kurmuş ve Dil Devrimini başlatmıştır. Türk Dil Kurumu (TDK), Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ilk Türk Dili Kurultayını 26 Eylül 1932’de Dolmabahçe Sarayında toplamıştır. Bilim ve sanat insanlarının yanı sıra yurdun her yerinden, her inanç ve kökenden yurttaşların da katıldığı kurultayda 26 Eylül, “Dil Bayramı” olarak kabul edilmiştir.

Dil Derneği Atatürk'ün Dil  Devrimi yolunda attığı adımları sürdüren, dilimizin gücünü, varsıllığını koruması, geliştirmesi için çalışan, bir dernektir. İzmir Dil Derneği üyeleri olarak 2001 yılından başlayarak Dil Bayramını İzmir'de de kutluyoruz.

Konak Belediyesi-Dil Derneği, birlikte sürdürdüğümüz bayram kutlaması coşkusunu okullarımızla, öğrenci ve öğretmenlerimizle, yurtsever İzmir halkının katılımıyla çoğaltmak, paylaşmak amacındayız. Katılımınızla, desteğinizle, katkılarınızla 27 Eylül 2021 Pazartesi  günü  89. Dil Bayramını kutlayacağız.

Dil Derneği ile Konak Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği 89. Dil Bayramı töreniyle; 27 Eylül 2021 Pazartesi günü, "Türkçe Taşı"nda (Konak AKM yanı-saat 14.00’da), kutlayacağız. Katılımınız, katkılarınızla Atatürkçü düşünceye inancımız,  89. Dil Bayramı coşkumuz katlanacaktır. En içten saygılarımızla.

Dil Derneği İzmir Temsilcisi

Gürsel Gezen