2010 Yılı Ödülü Funda Özşener'in

Türk tiyatrosunun usta oyuncu ve yönetmeni Kerim Afşar’ı, 26 Eylül 2003’teki Dil Bayramında yitirdik. Türk Devriminin ödünsüz savunucusu Kerim Afşar’ın Türk tiyatrosuna verdiği emeği ve sanatçı kimliğini gelecek kuşaklara aktarmak için eşi Leyla Afşar’la Dil Derneği, Dil Derneği Kerim Afşar Ödülü’nü düzenlediler. “Oyun yazarları”nı özendirmeyi amaçlayan ödül, 2005’ten bu yana verilmektedir. Ödül töreni her yıl Dil Bayramında yapılmaktadır.
      2010 yılının ödül töreni, 27 Eylül 2010'da düzenlenen 78. Dil Bayramında gerçekleştirildi. Kerim Afşar'ı, ölümünün 7. yıldönümünde, bize armağan bıraktığı sesinden dinlediğimiz Ceyhun Atuf Kansu'nun "Aydın Gurbeti" adlı şiiriyle saygıyla, özlemle andık.

Bu yılki ödüle Leyla Afşar, Ahmet Levendoğlu, Üstün Akmen, Gülşen Karakadıoğlu ve Sadık Aslankara’dan oluşan seçici kurulun oybirliğiyle Funda Özşener'in Mitos-Boyut Yayınevince yayımlanan “Onları Eve Getir" adlı yapıtı değer görüldü.

Funda Özşener, 1969 doğumlu; sahne sanatlarına gönül ve emek veren bir yazar. Beşi Mitos-Boyut Yayınevince basılmış altı yayımlanmış oyunu bulunuyor.

Leyla Afşar, Funda Özşener

Ödül töreninde, Özşener'e ödülünü seçici kurul üyeleri Leyla Afşar ile Gülşen Karakadıoğlu sundular. Törende seçici kurul adına konuşma yapan Gülşen Karakadıoğlu, bu yılki ödüle çok sayıda oyunun başvurmasından sevinç duyduklarını, kurulun nitelikli oyunlar arasından seçim yapmakta zorlandığını belirtti.