İZMİR’DE DE 90. DİL BAYRAMI KUTLANIYOR

Kutlama etkinliği 26 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 16.00’da Dil Derneği İzmir Temsilciliği ile Konak Belediyesi tarafından Konak’ta Türkçe Taşı’nda gerçekleştirilecek.

Helin Su Acar ve Ferzan Sarpkaya’nın sunacağı etkinlik Dil Derneği İzmir Temsilcisi Gürsel Gezen ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un açış konuşmalarıyla başlayacak.

Yazar Hidayet Karakuş’un “90. Yılında Dil Devriminin Öyküsü ‘DÜN, BUGÜN TÜRKÇE’” başlıklı konuşmasının ardından Yazar Hüseyin Yurttaş ve Tiyatro Sanatçısı, Yazar Gürol Tombul’un katılacağı “90. Yılında Dil Devriminin Öyküsü ‘TÜRKÇE DÜŞÜNMEK, TÜRKÇE YAZMAK’” başlıklı söyleşi ile sürecek.

Etkinlik “Türkçenin Sesi – Ezgisi” bölümü ile sona erecek.

Dilseverleri Dil Bayramının 90. yıldönümü etkinliğine bekliyoruz.