NÂZIM HİKMET 121 YAŞINDA

Ölümsüz şairimiz Nâzım Hikmet’in 121. yaşını kutlamak için Dil Derneği, Çankaya Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Sendikası elbirliğiyle görkemli bir etkinlik hazırladı.

14 Ocak 2023 Cumartesi günü, saat 16.00’da başlayacak etkinliği Sanatçı Ali Nihat Yavşan sunacak. Açış konuşmalarını Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Adnan Özyalçıner ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen yapacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu Şefi Öykücan Yavşan yönetimindeki 23 çocuktan oluşan Armoni Çocuk Korosu dinleyenleri büyüleyecek.

"Nazım Hikmet Niçin Ölümsüz?" başlıklı açıkoturumu BASAD (Bakırköylü Sanatçılar Derneği) Başkanı, Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi, Tarihçi-Yazar İlhan Gülek yönetecek. Bu oturumda Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı, Yazar Adnan Özyalçıner, “Kuvayı Milliye Destanı'nın Güncelliği”ni; Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi, Yazar Tahir Şilkan, “Nâzım Hikmet Şiirinde Umut ve Gelecek”i; Dilci-Yazar Sevgi Özel de “Türkçenin Müziğini Dünyaya Dinleten Şair”imizi anlatacak.

Bu izlencenin son bölümünde çoğumuzun tiyatro, sinema oyuncusu olarak bildiği ancak birçok sanatsal etkinliğiyle alkışladığımız Sanatçı Gülsen Tuncer’in şiir dinletisiyle Nâzım Hikmet'in niçin ölümsüz olduğunu yeniden yeniden duyumsatacak. Gülsen Tuncer’e bağlamasıyla Ali Ekber Ergün, bendiriyle Saim Erten eşlik edecek. Bu görkemli etkinlik bir ağırlama ile sona erecek.

Bütün Nâzım Hikmet dostları çağrılıdır.

Dil Derneği Yönetim Kurulu