DİL DERNEĞİ BEŞİR GÖĞÜŞ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATINI GELİŞTİRME ÖDÜLÜ VERİLEMİYOR

1999’daki Yalova depreminde yitirdiğimiz Dilci, Eğitimci Beşir Göğüş’ün Dil Devrimine, Türkçenin eğitim ve öğretimine verdiği emeği unutturmamak, kişiliğini ve düşüncelerini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla ailesi ile Dil Derneği’nin birlikte düzenlediği “Dil Derneği Beşir Göğüş Türk Dili ve Edebiyatını Geliştirme Ödülü” 2000 yılından bu yana dönüşümlü olarak Türkiye Türkçesi ve eğitimle ilgili çalışmaya ya da bir çocuk kitabına verilmektedir; 2023'te bir "çocuk romanına"  duyurulmuştu. Ancak Prof. Dr. Ferhunde Öktem, Zekeriya Kaya, Mina Tansel, Seza Kutlar Aksoy ve Dilek Göğüş Ülgüray’dan oluşan seçici kurul 2023’te ödüle değer yapıt bulamadı. Ödüle aday yapıtların yazarlarına, yayınevlerine ve seçici kurulumuza teşekkür ederiz.

Yaşamı boyunca Türkçeye emek veren Dilci, Eğitimci Beşir Göğüş’ü Yalova depreminde eşi Cemile Göğüş ve kızı Sezen Göğüş’le birlikte yitirdik. Onlarca ili, ilçeyi, köyü sarsan, onlarca can alan deprem nedeniyle acımız çok büyük, ulusumuzun başı sağ olsun. 10 Şubat 2023’te Beşir Göğüş’ün 108’inci doğum günü kutlayacağımız töreni ertelemiş bulunuyoruz. Türkçeye, çocuk ve gençlere emeğini unutturmayacağımız sevgili öğretmenimiz Beşir Göğüş’ü özlem ve saygıyla anıyoruz.

Dil Derneği Yönetim Kurulu