74. Dil Bayramı (26 Eylül 2006)
74. Dil Bayramı, cumhuriyet üniversitelerinin rektörleri, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, üniversite gençliğinin temsilcileri ve Dil Derneği üyelerinin Anıtkabir'de Atatürk'e saygı sunumu ile başladı.
Ses Bayrağımızı Gençlik Taşıyor başlıklı bayram törenimiz, Gazi Üniversitesi Mimar Kemalettin Salonunda gerçekleştirildi.

Tören, saygı duruşu ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Oda Orkestrasının çalıp seslendirdiği ulusal marşımız ile başladı. Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, gençlik temsilcisi Ali Galip Çamlı, Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Gürel, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç ve Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz yaptıkları konuşmalarla dilseverlerin Dil Bayramını kutladılar.

Atatürk'ün Türk Dil Kurumu'nun son başkanı Prof. Dr. Şerafettin Turan bayram iletisinde Türkçenin ulusal kimliğimiz ve bağımsızlığımızdaki önemini vurgulayarak tüm dilseverleri Türkçeye sahip çıkmaya çağırdı.
Karaelmas Üniversitesi Oda Orkestrasının dinletisinin ardından, sunuculuğunu Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi öğrencisi Aslı Gökdemir'in üstlendiği gençliğin Dil Bayramı Törenine geçildi.

Türkçenin Müziğini Dinliyoruz başlıklı bölümde Rüştü Asyalı Türkçenin dil ustalarının şiirlerini seslendirdi.
Dil Bayramı ve Gençlik bölümünde yurdumuzun her yanından gelen üniversite temsilcisi gençler bayram iletilerini sundular.
Dil Derneği'nin Ömer Asım Aksoy ve Kerim Afşar adına düzenlediği ödüllerin törenleri de her yıl olduğu gibi Dil Bayramında gerçekleştirildi. Ömer Asım Aksoy ödülü, Necati Tosuner'e sunuldu.
Bayram töreni, katılımcıların büyük ilgi gösterdiği Ezginin Günlüğü'nün dinletisi ile son buldu.

74. Dil Bayramına rektörlerinin öncülüğünde omuz veren 43 cumhuriyet üniversitemiz:
ABANT İZZET BAYSAL, ADNAN MENDERES, AFYON KOCATEPE, AKDENİZ, ANADOLU, ANKARA, ATATÜRK, BALIKESİR, BOĞAZİÇİ, CELAL BAYAR, CUMHURİYET, ÇANAKKALE ON SEKİZ MART, DİCLE, DOKUZ EYLÜL, DUMLUPINAR, EGE, ERCİYES, GAZİ, GAZİOSMAN PAŞA, GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ, HACETTEPE, İNÖNÜ,  İSTANBUL, K.MARAŞ SÜTÇÜ İMAM, KARADENİZ TEKNİK, KIRIKKALE, KOCAELİ, MİMAR SİNAN GÜZEL  SANATLAR , MUĞLA, MUSTAFA KEMAL, NİĞDE, ON DOKUZ MAYIS, ORTA DOĞU TEKNİK, OSMANGAZİ, PAMUKKALE, SAKARYA, SELÇUK, SÜLEYMAN DEMİREL, TRAKYA, ULUDAĞ, YILDIZ TEKNİK, YÜZÜNCÜ YIL, Z. KARAELMAS ÜNİVERSİTELERİ
Değerli rektörlerimize, rektör yardımcılarına, öğretim üyesi ve görevlilerine ve gençlere içtenlikle teşekkür ederiz.

74. Dil Bayramına maddi destek veren kurum ve kuruluşlar:

CUMHURİYET GAZETESİ, ÇANKAYA BELEDİYESİ, ANKARA TİCARET ODASI, ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ ANKARA ŞUBESİ, TÜRK HUKUK KURUMU, ANKARA TABİP ODASI, TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ, BİLGİ YAYINEVİ, ÇINAR YAYINEVİ
 Bütün kurum, kuruluşlara ve adlarının duyurulmasını istemeyen üyelerimize, dilseverlere içtenlikle teşekkür ederiz!