20. Kuruluş Yıldönümümüz

22 Nisan 1987'de kurulan derneğimizin 20. yaşını, Ankara ve İzmir'de düzenlediğimiz etkinliklerle kutladık. Kurucularımızın, üyelerimizin, dilseverlerin katıldığı etkinliklerimizde Prof. Dr. Şerafettin Turan ve Sevgi Özel'in yapıtı, derneğimizin yayını  75. Yılda Türkçenin ve Dil Devriminin Öyküsü adlı kitabın da tanıtımı yapıldı.

20. yaş kutlamalarımız, 20 Nisan 2007'de Ankara'da yaptığımız Türkçeye Gönül Verenlerin 20 Yıllık Yolculuğu başlıklı etkinliğimizle başladı. Genel yazmanımız  Hülya Küçükaras'ın sunduğu, Atatürk'ün Türk Dil Kurumu'nun son başkanı Prof. Dr. Şerafettin Turan ve derneğimizin kurucu başkanı Prof. Dr. Cevat Geray'ın TDK'nin kapatılması ve derneğimizin kuruluş öyküsünü anlattığı etkinlikte, derneğimizin kurucusu Ali Püsküllüoğlu da iletisi ile katılımcılara seslendi.
       Ankara'daki buluşmamızda, derneğimize kurulduğu günlerden başlayarak emek veren Ülkü Günay ve derneğimizin yayınladığı gençlik dergisi Dil İm'in ilk Genel Yayın Yönetmeni Eda Keskin de anılarını paylaştıkları konuşmalar yaptılar. Etkinliğimiz, yönetim kurulu üyemiz İbrahim Dizman ve Dil İm dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Fakılı'nın hazırladığı Dil Devrimi Belgeseli ile sona erdi.

Derneğimizin yeni yaşı, İzmir'de de kutlandı. Tüyap 12. İzmir Kitap Fuarı kapsamında, 22 Nisan 2007'de 20 Yaşında Bir Çocuk: Dil Derneği, 23 Nisan 2007'de Türkçemize Gönül Düşürenler! Dil Derneği 20 Yaşında! başlıklı etkinliklerle dilseverlerle buluştuk.

20 Yaşında Bir Çocuk: Dil Derneği adlı söyleşiye derneğimizin başkanı Sevgi Özel, derneğimizin kurucusu Prof. Özdemir Nutku ile Aydın Aydemir, Berin Taşan ve Üner Birkan katıldı.

23 Nisan 2007'de gerçekleştirilen Türkçemize Gönül Düşürenler! Dil Derneği 20 Yaşında! adlı kutlama şenliğimizi, İzmir Büyükşehir, Konak, Narlıdere, Balçova Belediyeleri ile birlikte düzenledik. Derneğimizin İzmir Temsilciği adına Mavisel Yener'in sunduğu kutlamamız, dernek başkanımız Sevgi Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı A. Muzaffer Tunçağ, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, yazar Muzaffer İzgü, İzmir temsilcimiz Y. Bekir Yurdakul ve astbaşkanımız Prof. Dr. Sedat Sever'in, Dil Derneği'nin kuruluş öyküsü ve Dil Devriminin önemini dile getirdikleri konuşmalarla başladı.

Şiirlerle Sesleniş başlıklı bölümün ardından Grup Mavi'nin dinletisi ile son bulan etkinliğimizde, yeni yaşımızı İzmirli dilseverler
in katılımıyla coşkuyla kutladık.

Nisan 2024 - 434. Sayı