SEDAT SEVER: "NİÇİN AZ OKUYORUZ?"

Her ayın son perşembesinde derneğimizde düzenlediğimiz "Dil-Ekin Söyleşileri"nin on sekizincisinde, 31 Mayıs 2012'de Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Sever konuğumuz oldu.  Türkçenin eğitim-öğretimi ile çocuk ve gençlik yazını alanının yetkin adlarından, değerli bilimcimiz Prof. Dr. Sedat Sever, okuma alışkanlıklarımız ve okuma ekinimizle ilgili görüşlerini, birikimlerini "Niçin Az Okuyoruz?" başlıklı konuşması ve sunusuyla dinleyicilere aktardı.
     Sever, konuşmasına, okuma kültürünü tanımlayarak başladı: "Yazılı kültür ürünlerinin dünyasıyla tanışmış; tanıştığı bu dünyanın kendine sunduğu iletileri paylaşma, sınama, sorgulama yeterliğine ulaşmış; bunların sunduğu olanaklarla yaşamayı alışkanlık haline getirmiş bireylerin edinmiş olduğu kültürdür okuma kültürü. Başka bir söyleyişle, yazılı kültürle dost olmuş bireyler de diyebiliriz okuma kültürü edinmiş kişilere. Demokratik toplumların gereksinim duyduğu düşünen-duyarlı bireylerin kazanması gereken en temel becerilerden de biridir okuma kültürü.”

Sedat Sever, söyleşiye katılan öğrencileriyle birlikte.

Üyelerimizin ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide dile getirilenleri içeren "Okuma Kültürü Edindirme Sürecinde Temel Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlıklı bilimsel bildirinin tamamına erişmek için tıklayınız.