Bir Dilseverin "YOUFKA"ya Tepkisi

"YOUFKA" NEDİR?

Aydın Özkaya bir dilsever. "Youfka" şirketine ilettiği tepkisini derneğimizle paylaştı. Özkaya'nın şirket yetkililerine gönderdiği ve bize de 31.10.2006'da yönlendirdiği yazıyı aşağıda -olduğu gibi- yayımlıyoruz.

Youfka şirketinin yetkililerinin dikkatine:

Sanırım, adınızla gurur duyuyorsunuzdur. Ne müthiş bir buluş diye...

Oysa inanın utanmalısınız. Çünkü ben, "bir insan kendi kültürüne bu denli nasıl yabancılaşabilmiş" diye utanıyorum sizden ve sizin gibilerinin aramızda bulunmasından.

Yoksa, kendinizden değil, ama dilinizden mi utanıyorsunuz? Yoksa, Türkçe mi bilmiyor musunuz? Yoksa, ana diliniz başka bir dil de, Türkçe'yi, Türkçe yazmayı yeni mi öğrendiniz?

Yoksa, keşke Türkçe hiç bilmeyip, yabancı bir dil mi konuşup, yazsaydınız?

"Türkçe'yi doğru ve güzel kullanırsanız, insanlar sizi daha kolay ve tam olarak anlayacaktır."

"Lütfen, yabancı sözcüklerin, dilimizi istila etmesine aracı olmayın; olanları uyarın!"

Bu hatayı sizin de görüp, şirketinizin adını en kısa zamanda düzelteceğinizi umuyorum.

Saygılar.

Aydın ÖZKAYA