MALTEPE ÜNİVERSİTESİ'NDE DİL DEVRİMİ ETKİNLİĞİ

Dil Devrimi 75 Yaşında

Maltepe Üniversitesi’nde Dil  Devriminin 75. yılı dolayısıyla  26 Eylül 2007 Çarşamba günü saat 14.00-16.00 arasında bilimsel bir toplantı düzenlenecektir.

Maltepe Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Maltepe Üniversitesi Kütüphanesi ve Paylaşım Edebiyat Kulübü’nün ortaklaşa düzenleyeceği toplantıda, Dil Devriminin 75 yılı çeşitli yönlerden değerlendirilecektir.

Maltepe Üniversitesi Mustafa Necati Konferans Salonunda yapılacak olan  toplantıda:

* Prof. Dr. Ömer DEMİRCAN (Okan Üniversitesi) Türk Dil Devriminin öyküsünü;
* Prof. Dr. Aydın AYBAY (Maltepe Üniversitesi), Dil Devriminin hukuk dili üzerine etkilerini;
* Prof. Dr. Betül ÇOTUKSÖKEN (Maltepe Üniversitesi) de Dil Devrimi sürecinde felsefe
  dilinin oluşumunu anlatacak;
* Öğr. Gör. Yusuf ÇOTUKSÖKEN (Maltepe Üniversitesi) ise Dil Devrimine yöneltilen
  eleştirileri genel çizgileriyle yorumlayacaktır.

Aynı gün Konferans Salonunun fuayesinde “Türkçe Üzerine Şiirler” konulu bir şiir sergisi açılacak, “Türk Dil Devrimini konu edinen  kitaplar” sergilenecektir.

Maltepe Üniversitesi Mustafa Necati Konferans Salonunda (Yabancı Diller Binası) yapılacak  toplantı kamuya açıktır.

(Adres: Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim Köyü Kampüsü, Maltepe-İSTANBUL,
İletişim:
0216 626 10 50 - Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı,
Bilgi: http://www.maltepe.edu.tr )

İzlence

13.30-14.15       Ağırlama

14.00-16.00

Sunum: Hafize Y.KORDEL

Konuşmalar:

* Prof. Dr. Ömer DEMİRCAN (Okan Üni.), “Dil Devrimi 75 Yaşında”
* Prof. Dr. Aydın AYBAY (Maltepe Üni.), “ 75 Yılda Dil Devriminin Hukuk Dilinin
  Gelişimine Etkileri”