Hakan Plastik'e Uyarı

Televizyonda ürünlerini İngilizce ile tanıtan, Türkçe altyazı veren Hakan Plastik'e uyarı mektubu gönderdik.

Hakan Plastik'e Temmuz 2006 başında gönderdiğimiz uyarı mektubunu aşağıda yayımlıyoruz.

Sayın Yetkililer,

Bir süredir televizyonlarda tanıtımlarınızı izliyor ve şaşırıyoruz. Derneğimize ulaşan tepkileri de size duyurmak isteriz.

Türk üreticinin,girişimcinin, mühendisin,işçinin emeği, alınteri olan ürünlerinizin Türkçe yerine İngilizce ile tanıtması, nasıl bir anlayış, nasıl bir bilinçtir, anlamakta zorlanıyoruz.

Sayın yetkililer, İngilizceyle tanıttığınız ürünü kimin için yapıyor, kime satıyorsunuz? Kuşkusuz ülkemizde alışveriş yapan yabancılar da var; herhalde bu tanıtım onlara yönelik değildir.

Ayrıca biz sömürge değiliz; bu nedenle ulusal kimliğimiz olan dilimize yönelik bu tutumu kınıyoruz.

Ürünlerinizi İngilizce ile tanıtmak yerine, kullanacağız pırıl pırıl bir Türkçe ile emeğinizi taçlandırmış olmaz mısınız?

İyi dileklerimizle.

Dil Derneği Yönetim Kurulu