Kuşadası Limanındaki İngilizce Tabelalar Yargıya Taşındı
4 Mart 2016

"Kuşadası'nda işletmesi 29 yıllığına özel bir şirkete kiralanan limanda Türkçe bir tabela yer almaması" Avukat Hüseyin Alevci ile Avukat Mehmet Üyücü tarafından yargıya taşındı. Basından öğrendiğimize göre Avukat Hüseyin Alevci, limanda Türkçe bir tabela yer almamasından duyulan rahatsızlığı kaymakamlığa, belediyeye, liman başkanlığına ve şirkete yaptığı resmi başvuru ile dile getirse de bir sonuç alamadı. Sonunda bu duyarlı hukukçular sorunun yargıda çözümlenmesine karar verip dava açtılar.

Derneğimiz bütün ülkeyi saran yabancı adlandırma için 29 yıldır savaşım veriyor. Kentlerden köylere uzanan, tabelalara da yansıyan bilinçsiz dil kullanımı için pek çok etkinlik, pek çok yayın yaptık. Ülkenin yüzünü karartan, tüm yurttaşların dil bilincini yaralayan bu sorumsuzluk için merkezi ve yerel yönetimleri uyardık. Dernek adına bir avukatın üç yapı şirketine açtığı davadan da olumlu sonuç alamadık.

Dileriz, Avukat Hüseyin Alevci ile Avukat Mehmet Üyücü'nün bu duyarlı girişimine duyarsız kalınmaz. Kendilerini kutluyor, bizim çabalarımızın süreceğini de kamuoyuna duyurmak istiyoruz.

Dil Derneği Yönetim Kurulu