AnaSayfa Kuruluş: 22 Nisan 1987
Dil Derneği, Bakanlar Kurulunun 24.07.2002 tarih ve 2002-4812 sayılı kararı ile kamu yararına çalışan dernektir.
 
Aralık 2016

      YENİ YIL DEMOKRASİ, ADALET, BARIŞ GETİRSİN!

 

     Bir yılı daha gönderiyoruz; 2016'yı umutla beklemiştik; yüreklerimiz, dileklerimiz, iletilerimiz umut yüklüydü. Sağlık dilemiştik; demokrasi, barış, adalet dilemiştik. 2016 acılarla, sıkıntılarla örülü günlerini topladı gidiyor. 2017 geliyor; gelen gideni aratmasın dileklerimizle karşılayacağız 2017'yi...

     2016'da çok üzüldük; dinin siyasaya araç yapılmasının nelere yol açacağını kanıtlayan gerici "darbe" girişimi ülke gündemini altüst etti; canlar gitti. Terör azdı; canlar gitti; ölüm acısı, yalnız ateşin düştüğü yuvaları değil hepimizi sarstı. Hukukun üstünlüğü özlem olmaktan öte geçemedi; eğitimin ve gelir düzeyinin inişi, basın özgürlüğü tartışmaları; çocuklara cinsel saldırılar, kadınların öldürülmesi yıl boyunca gazetelerin ya başlığında ya iç sayfalarına yazılı kaldı. Mustafa Kemal Atatürk'e, İsmet İnönü'ye, cumhuriyet kurumlarına yönelik söz ve eylemler değerbilmezlik çizgisini çok aştı. 2016'yı "yeni yıl" dileklerimiz, umutlarımızla karşılamıştık; 2016 "yeni" sözcüğünü eksilterek, karartarak gidiyor.

     2017'yi de inancı ve kökeni ne olursa olsun bütün yurttaşlara "yenilik" getirmesi dilekleriyle karşılayacağız. Ancak umutsuzluğu, karamsarlığı soyunarak karşılamalıyız. Laik cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal'in, cumhuriyete inanan ve emek veren bütün devrimcilerin bilinciyle karşılamalıyız. Yurttaş kimliğimize, yurttaşlık bilincimize sözümüz ve davranışlarımızla sahip çıkarak karşılamalıyız.

     Çünkü biz, savaşlarla başlayan 20. yüzyılda Kurtuluş Savaşını utkuyla sonuçlandıran, laik cumhuriyetimizi devrimlerle taçlandıran Mustafa Kemalleri yaratan halkız...

     Yayılmacıya boyun eğmeyen, bağımsızlık savaşı veren halkız! Mustafa Kemal'in "manevi kalıtı" olan akıl ve bilime, "Yurtta ve dünyada barış" ülkümüze sahip çıkma bilincini yitirmemiş bir halkız!

     2017'nin demokrasi, hukuk, barış, özgürlük, sağlık dolu günlerle gelmesini diliyoruz.

     Saygılarımızla.

     Dil Derneği Yönetim Kurulu adına
     Figen Çakmakoğlu

 

 



Önceki yazıların dizinine erişmek için tıklayınız.

 
BAŞYAZI
ÇAĞDAŞ TÜRK DİLİ
Mart 2024 - 433. Sayı
TÜRKÇE SÖZLÜK
YAZIM KILAVUZU
 
     
facebook twitter