20. ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASINDAYIZ

24 Ocak 1993'te öldürülen Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990'da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy'un ölüm yıldönümlerini belirleyen 24 -31 Ocak günleri arasında gerçekleştirilen Adalet ve Demokrasi Haftasına ÇYDD Ankara Şubesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği ile birlikte düzenlediğimiz etkinlikle katılıyoruz.
     Uğur Mumcu'yu 20 yıl önce yitirdik. 25 Ocak 2013'teki etkinliğimizde, onu ve karanlık güçlerin susturduğu aydınlarımızı, ÇYDD Ankara Şubesi "Çağdaş Gençlik-Ankara, İnsan Hakları Masası" ile Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin gençlerince hazırlanan "Uğur Mumcu'ya Sesleniş" ile anacağız.
     Gençlerimiz, daha onlar doğmadan canlarına kıyılan aydınlarımızın neden öldürüldüğünü biliyor, bu ölümleri sorguluyorlar. Dahası, onların düşüncelerine sahip çıkıp hep bir ağızdan sesleniyorlar: "Daha Çok Uğur Mumcu'yuz Şimdi!"

UĞUR MUMCU'YA SESLENİŞ
Açış Konuşması
Mine (Çağdaş Gençlik-Ankara)
Uğur Mumcu Ölümsüzdür!
Sunan: Beste, Bünyamin (Çağdaş Gençlik-Ankara)
Sokak, Uğur Mumcu'ya Sesleniyor
Film Gösterimi-Hazırlayan: Gül (Cumhuriyet Kadınları Derneği)
* * *
Daha Çok Uğur Mumcu'yuz Şimdi!
Sesleniş: Doğaç, Özge, Serap, Berkant, Mehmet Ali (Çağdaş Gençlik-Ankara)
Düzenleyenler: Cumhuriyet Kadınları Derneği, ÇYDD Ankara Şubesi, Dil Derneği
Gün: 25 Ocak 2013 Cuma
Saat: 18.30
Yer: Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi
* * *

Üyelerimizi, dilseverleri, yurtseverleri, Uğur Mumcu Araştırma Gazetecilik Vakfının öncülüğünde, pek çok demokratik kitle örgütünün katkısıyla, 24-31 Ocak 2013 arasında gerçekleştirilecek 20. Adalet ve Demokrasi Haftası etkinliklerine katılmaya çağırıyoruz.
     Uğur Mumcu'yu, Muammer Aksoy'u, Bahriye Üçok'u, Ahmet Taner Kışlalı'yı ve düşündüğü için öldürülen; canı pahasına adalet ve demokrasi savaşımı veren bütün aydınları saygıyla anıyoruz!

20. Adalet ve Demokrasi Haftası'nın izlencesine Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nın bilgisunar sitesinden erişilebilir.