AnaSayfa Kuruluş: 22 Nisan 1987
Dil Derneği, Bakanlar Kurulunun 24.07.2002 tarih ve 2002-4812 sayılı kararı ile kamu yararına çalışan dernektir.
 
2011 Yılı Ödülü Halim Yazıcı'nın

      Aksoy Ailesi ile Dil Derneği, Aksoy ustanın düşünce ve yapıtlarını geleceğe aktarmak için Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü’nü düzenlediler. Ödül töreni her yıl Dil Bayramında yapılmaktadır. 2011 yılının ödül töreni de 26 Eylül 2011'de 79. Dil Bayramında gerçekleştirildi.
      Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü, 1995’ten bu yana, her yıl başka bir alanda verilmektedir; 2011’deki ödül şiir dalında düzenlenmiştir. 

  
                                    Halim Yazıcı

      Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülünü, 2011 yılında şiir dalında değerli Ozan Halim Yazıcı, Küçük Taşlar İklimi adlı yapıtıyla kazandı.
      Ataol Behramoğlu, Turgay Fişekçi, Hidayet Karakuş, Şemsettin Ünlü ve Sevgi Özel’den oluşan seçici kurul, ödülü Halim Yazıcı’ya vermeyi oybirliği ile kararlaştırmıştır.
 

      Bergama doğumlu (1954) Halim Yazıcı, Türkçeyi özenle kullanan üretken bir ozandır. İzmir İktisat Fakültesi, Ekonomi Bölümünü bitirip bir süre bankacılık alanında çalışmış, daha sonra İzmir’deki belediyelerin kültürel etkinliklerinde sorumluluklar üstlenmiştir. İzmir’de yayımlanan edebiyat dergilerinde de sorumluluk alan ve yazan Halim Yazıcı’nın yaklaşık on şiir kitabı bulunmaktadır.
      Yazıcı'ya ödülünü, Bergamalı olan CHP Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler ile Ömer Asım Aksoy’un torunları Selçuk Aksoy ile Cansu Aksoy verdiler. Halim Yazıcı törende bir şiirini okuyarak derneğimize ve seçici kurula teşekkür etti.


 
BAŞYAZI
ÇAĞDAŞ TÜRK DİLİ
Mart 2024 - 433. Sayı
TÜRKÇE SÖZLÜK
YAZIM KILAVUZU
 
     
facebook twitter