AnaSayfa Kuruluş: 22 Nisan 1987
Dil Derneği, Bakanlar Kurulunun 24.07.2002 tarih ve 2002-4812 sayılı kararı ile kamu yararına çalışan dernektir.
 
2011 Yılı Ödülü Zeynep Kaçar'ın

      Türk tiyatrosunun usta oyuncu ve yönetmeni Kerim Afşar’ı, 26 Eylül 2003’teki Dil Bayramında yitirdik. Türk Devriminin ödünsüz savunucusu Kerim Afşar’ın Türk tiyatrosuna verdiği emeği ve sanatçı kimliğini gelecek kuşaklara aktarmak için eşi Leyla Afşar’la Dil Derneği, Dil Derneği Kerim Afşar Ödülü’nü düzenlediler. “Oyun yazarları”nı özendirmeyi amaçlayan ödül, 2005’ten bu yana verilmektedir. Ödül töreni her yıl Dil Bayramında yapılmaktadır.
      
Dil Derneği Kerim Afşar Ödülünü 2011 yılında Medine adlı oyunuyla Zeynep Kaçar kazandı; ödül töreni, 26 Eylül 2011'de düzenlenen 79. Dil Bayramında gerçekleştirildi.

       Prof. Dr. Sevda Şener, Ahmet Levendoğlu, Üstün Akmen, Gülşen Karakadıoğlu ve Leyla Afşar’dan oluşan seçici kurul, ödülü Medine adlı oyuna vermeyi oyçokluğu ile kararlaştırmıştır.
       Lüleburgaz doğumlu (1972) Zeynep Kaçar, İÜ Edebiyat Fakültesi Tiyatro Anabilim Dalı Dramaturji ve Tiyatro Eleştirmenliği Bölümünde ve Müjdat Gezen Sanat Merkezinde tiyatro eğitimi aldı. Ayrıca yurtdışında yine tiyatroyla ilgili eğitimini sürdürdü. Birçok TV dizisinde oyuncu ve senaryo yazarı olarak çalıştı. Edebiyat dergilerinde pek çok yazısı yayımlandı; Bab-ı Tiyatronun sanat yönetmeni.

 

  
   Ahmet Levendoğlu, Leyla Afşar, Zeynep Kaçar

      Ödül töreninde, Zeynep Kaçar'a ödülünü seçici kurul üyeleri Leyla Afşar ile Ahmet Levendoğlu birlikte verdiler. Zeynep Kaçar’ın çok duygulanması, gözyaşlarını tutamaması, bütün konukları etkiledi. Kaçar çok kısa konuşarak, oyunu yazdıran Medine’ye de teşekkür etti.

 

 

 
BAŞYAZI
ÇAĞDAŞ TÜRK DİLİ
Mart 2024 - 433. Sayı
TÜRKÇE SÖZLÜK
YAZIM KILAVUZU
 
     
facebook twitter