BURSA’DA 90. DİL BAYRAMI DÖRT GÜN SÜREN ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

90. Dil Bayramı Bursa’da 24-28 Eylül tarihleri arasında, Dil Derneği Bursa Temsilciliği, Nilüfer Kent Konseyi, Nilüfer Belediyesi ve Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar 24 ve 25 Eylül’de Dil Derneği Bursa Temsilciliği ile Nilüfer Kent Konseyi tarafından ortak düzenlenen Dil ve Yazı Şenliği ile başladı. Serap Yenilmez Çetin ve Pelin Yılmaz yürütücülüğünde gerçekleşen atölyelerde yetişkinler Bursa öyküleri ile eşitlikçi öyküler, çocuklar ise masallar yazmayı deneyimlediler.

27 Eylül akşamı Nilüfer Kent Konseyinde; Dil Derneği, Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi ortaklaşa bir etkinlik yaptı. Nilüfer Ünver Özyanık’ın sunduğu izlence Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Dil Devrimine emeği geçenlere saygı duruşu ve Ulusal Marşımızın okunması ile başladı. Dil Derneği Bursa Temsilcisi Pelin Yılmaz, NKK Melih Elal Okuma Grubu Başkanı Selma Çubukçu, NKK Genel Sekreteri Emre Karagöz ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in konuşmalarından sonra etkinlik Prof. Dr. Hatice Şahin’in söyleşisi ile devam etti. Hatice Şahin söyleşisinde Dil Devriminin çok önemli olduğunu dile getirerek, Atatürk’ün dile verdiği öneme vurgu yaptı. Dilin kendisini kullanan insanları yansıttığını anlatan Şahin, söyleşi sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

28 Eylül akşamı Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezindeki izlence, saygı duruşu ve Ulusal Marşımızın okunması ile başladı. Dil Derneği Bursa Temsilcisi Pelin Yılmaz, Dil Derneğinden ve Dil Devriminden söz etti, Dil Derneği Genel Merkezine ve İzmir Temsilciliğine selam göndererek konuşmasını tamamladı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın 90. Yılında Dil Devrimi konulu konuşmasının ardından Şef Oylum Dil Bitir yönetiminde Mudanya Belediyesi Çoksesli Korosunun dinletisi ile etkinlik sona erdi.

• 24 Eylül etkinliğinden, Nilüfer.jpg
  • 28 Eylül etkinliğinden, Çoksesli Koro, Mudanya.jpg